Tornar

Un muntatge fotogràfic contra posa dues obres dels artistes que participen en la mostra

L'art urbà de Sèrbia i Itàlia arriba a B-Murals

L'espai de la Nau Bostik ofereix una mostra doble, resultat de les residències dels artistes Andrej Bjelić i Andrea Marchetti. Heu vist mai un gat fent ioga?

B-Murals tanca el segon bloc de les residències que ha proposat a artistes d'arreu mostrant el treball de dos nous creadors d'art urbà que han passat darrerament per l'espai: un de serbi i un altre d'italià. Tots dos protagonitzen la Duo Exhibition que es pot veure en aquest espai barceloní del 15 de setembre al 14 d'octubre.

És un centre consagrat a l'art urbà en el qual ofereixen suport a la creació, creen projectes d’intervencions murals, ofereixen residències als artistes que necessiten espais en els quals treballar i mostren en diferents exposicions durant l'any el talent dels i de les artistes urbanes de la ciutat i més enllà.

Els artistes que han fet residència entre abril i juliol d'aquest any 2023 ens ensenyen ara a què han dedicat la seva estada a B-Murals. Mireu la fotografia i veureu un fragment del cartell que anuncia la mostra. A l'esquerra teniu l'obra d'Andrej Bjelić. És un artista visual de Belgrad que també fa de dissenyador gràfic i que és un creador destacat en l'escena de la capital sèrbia. Ell firma uns quadres de gran expressivitat amb aquests gats que veieu com a protagonistes. Contundents i amb molta vida, les seves obres tenen un punt que remet a la infantesa.

El projecte de l'artista serbi és, com a mínim singular, ja que es va basar en la premissa de crear tres sèries diferents de llenços, tots amb imatges de gats que fan ioga, reproduïts en l'estil minimalista contemporani propi de l'autor.

Amb ell veurem també les obres de l'artista italià Andrea Marchetti (a la imatge, a la dreta, podeu veure un fragment d'una de les seves obres). Creador visual i fotògraf, barreja els mons analògic i digital en unes obres en les quals mostra la tensió entre passat i futur. Potser heu vist les seves creacions a Roma, Madrid o Barcelona, però també ha passat per Lisboa.

A B-Murals veurem unes obres que, amb el títol de Metaxù, un adverbi grec que significa si fa o no fa "en el punt mitjà". I és que l'artista se situa en aquest punt en mirar d'explicar en les seves creacions les tradicions d'altres temps, però vistes amb una mirada contemporània.

Si voleu saber què us han d'explicar amb les seves creacions els artistes urbans Andrej Bjelić i Andrea Marchetti a Duo Exhibition, veniu a B-Murals, però abans consulteu al seu web la informació sobre la mostra.

Data de publicació: Divendres, 22 Setembre 2023
  • Comparteix