Tornar

Una imatge de la terrassa de la Fundació Joan Brossa – Centre de les Arts Lliures

Vermuts i creació a la terrassa de la Fundació Joan Brossa

Un cicle d'activitats a l'hora del vermut permet descobrir una terrassa molt poc coneguda del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

Es pot convertir una obra d'art en moviment? Miren de fer-ho les artistes que formen part del col·lectiu Big Bouncers, que el dissabte, 14 de maig, protagonitzen un espectacle a la Fundació Joan Brossa – Centre de les Arts Lliures del qual podreu gaudir a l'encara molt poc coneguda terrassa d'aquest equipament.

I és que l'espectacle, que es podrà veure a les 12 i a les 22 h, forma part del cicle Vermuts a la terrassa, en el qual s'ofereixen a la terrassa d'aquest espai de creació barceloní un seguit de vermuts servits per la Fundació Mescladís, dedicada a la integració laboral de persones amb risc d'exclusió, que es combinen amb propostes artístiques.

En la cita del 14 de maig, podreu, d'una banda, assistir a una lectura de poemes de Passolini que durarà tot el dia (des de les 11 fins a les 20 h; dins dels actes de Barcelona Poesia) i s'anirà alternant amb actuacions musicals. A més, però, al migdia i al vespre, el col·lectiu d'artistes del moviment Big Bouncers, format per Cecilia Colacrai, Mireia de Querol i Anna Rubirola, interpretarà la peça El garfi, una creació que vol establir una conversa amb una obra d'art utilitzant el llenguatge del moviment.

L'obra en qüestió és El Ganxo, una creació de l'artista barcelonina Lola Lasurt que al·ludia a la relació entre la poesia escènica de Joan Brossa i les creacions del músic Josep Maria Mestres Quadreny. Les artistes de Big Bouncers no miren representar l'obra de Lasurt, sinó dialogar amb ella mitjançant els seus cossos, fent servir el llenguatge del moviment. La peça s'interpreta a l'hora del vermut, com és habitual, però també, vista la coincidència de la data amb la Nit dels museus, a les 22 h.

El cicle Vermuts a la terrassa continuarà encara el 28 de maig, quan tres dels artistes contemporanis residents a la Fundació Joan Brossa – Centre de les Arts Lliures oferiran una acció site-specific relacionada amb l'exposició La invisibilitat del Dau. Enric Tormo, impressor i fotògraf, que es pot veure aquests dies al centre.

Si voleu combinar un vermut amb mostres de la creació artística en les formes més diverses, veniu als Vermuts a la terrassa, però abans consulteu el web de la Fundació Joan Brossa – Centre de les Arts Lliures.

 

Data de publicació: Dimecres, 11 maig 2022
  • Comparteix