Tornar

Imatge promocional de l'obra Asesinato de un fotógrafo

El gènere negre s'obre pas a la Beckett

Pablo Rosal interpreta la seva obra Asesinato de un fotógrafo, sota la direcció de Ferran Dordal i Lalueza.

El 18 de gener s'estrena a la Beckett Asesinato de un fotógrafo, una producció de la mateixa sala amb text i interpretació de Pablo Rosal i direcció de Ferran Dordal i Lalueza. En paraules del seu autor, es tracta d'una "revisitació del gènere negre en teatre. L'art teatral no només lluirà, sinó també l'art fotogràfic". La responsable de fotografia és Noemí Elias Bascuñana.

Aquesta peça noir la protagonitza un detectiu privat que segueix les pistes d'una nota misteriosa. Per fer-ho, ha de recórrer la ciutat i es va creuant amb personatges peculiars, tots ells sospitosos de l'assassinat del cèlebre fotoperiodista alemany Franz Ziegetribe. El detectiu s'haurà de guiar per l'observació i la intuïció. "Tota escena d’un crim és una posada en escena. Tot cadàver inaugura un relat. El relat és el discurs criminal. Desmantellar un relat és fer aflorar el funcionament de la vida", es pot llegir a la sinopsi de l'espectacle. Els espectadors d'Asesinato de un fotógrafo assistiran a un procés clàssic d'investigació, ajudat per les potencialitats de l'àmbit escènic. El muntatge també vol qüestionar-se alguns dels paradigmes de la contemporaneïtat, alhora que homenatja i parodia el gènere negre. El concepte escènic i disseny de vestuari el signa Sílvia Delagneau, mentre que l'escenografia és de Maria Alejandre.

Asesinato de un fotógrafo va rebre un ajut per a l’escriptura teatral la temporada 2020-21 de la Sala Beckett amb l’ajuda de la Fundació SGAE.

Més informació i entrades, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 12 Gener 2023
  • Comparteix