Tornar

El dibuix de dos trapezistes serveix de cartell a l'edició d'enguany del Combinat de circ

L'Ateneu Popular 9 Barris celebra dissabte el 'Dia Mundial del Circ'

L'Ateneu Popular 9 Barris està de festa. El dissabte, 21 d'abril, acull les celebracions del Dia Mundial del Circ amb tot de propostes que van de tallers i xerrades a funcions i una interessant reflexió sobre el circ social.

El Dia Mundial del Circ (Foto: Marta García) se celebra cada any el tercer dissabte d'abril. Enguany, té lloc la novena edició d'aquesta festa, dedicada a celebrar les arts del circ i la cultura, una celebració que comparteixen comunitats circenses de tot el planeta i que pretén donar impuls a les arts de la pista entre la ciutadania.

Consulteu el web de l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC) i trobareu, a més del manifest que ha preparat enguany el col·lectiu Cronopis de Mataró, una agenda completa de les activitats que s'organitzen. A Barcelona, l'Ateneu Popular 9 Barris centralitza bona part de les activitats, tot i que al Mercat de les Flors seguiran en escena les propostes del cicle Circ d'Ara Mateix (fins al 22 d'abril).

Veniu a l'Ateneu si voleu viure la jornada de manera intensa, ja que allà arrenquen a les 10.30 h amb tallers dedicats al paper del mà a mà en el circ social o a les eines per a la creació de jocs. A més, Aïda Ballester, treballadora social, estudiant del màster en Educació i Societat a la Universitat de Barcelona i cofundadora de l'associació Apropa't presentarà la seva tesi sobre el circ social a les 13 h.

Després de dinar, a les 16.30 h, hi haurà tertúlies i debats sobre el tema El circ com a refugi, a més d'un espectacle de carrer  titulat Gregaris (18.30 h), que signa la companyia Soon.

Finalment, a les 20 h, la jornada es rematarà a la pista, amb la posada en escena del Combinat de Circ 54 (a la imatge, un fragment del cartell que anuncia l'espectacle), que es repetirà al dia següent a les 18 h. El Combinat de Circ és un clàssic de l'Ateneu Popular 9 Barris, que ofereix a artistes i companyies una plataforma on desenvolupar les seves propostes en les millors condicions, sota la direcció d'un professional del circ. Després, les propostes dels artistes prenen la forma d'un espectacle que es veu durant dos dies, en aquest cas el cap de setmana del dissabte 21 i el diumenge, 22 d'abril.

Els artistes Francesca Líssia i José Luis Redondo​ s'han fet càrrec enguany de la direcció del Combinat, que aplega artistes tan interessants com el malabarista Lucas "Locus" (Lucas Escobedo), la contorsionista Shakti Olaizola, l'experta en corda llisa Alba Comella o el divertidíssim clown Mariano Carneiro. Tanca el programa la companyia Duk-to, formada per Bernat Messeguer i Bàrbara Vidal, que us sorprendran amb les seves acrobàcies en terra sense aparells.

Si voleu saber més sobre les celebracions del Dia Mundial del Circ a l'Ateneu Popular 9 Barris feu clic aquí i, si necessiteu més detalls sobre la nova edició del Combinat de Circ, consulteu aquest altre enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 16 Abril 2018
  • Comparteix