Tornar

Emblema del Concert per la Pau, amb un colom sobre un fons blau

El ‘Concert per la Pau’ uneix els millors artistes

L’Auditori acollirà un recital d’artistes com Joyce DiDonato, Jordi Savall, Antoni Ros Marbà, Airam Hernández i Mattia Olivieri, entre d’altres.

L’Auditori de Barcelona serà escenari el proper dimecres, 30 de març, del Concert per la Pau que organitzen la Fundació Victoria de los Ángeles, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya en benefici del projecte de la Creu Roja Ucraïna ens necessita. La trobada reivindicarà la música com a element universal de cohesió, entesa i convivència entre els pobles. Serà, per tant, un cant a la pau mundial i de condemna a totes les guerres.

Els músics i cantaires que hi participen ho fan de manera altruista i la totalitat de la taquilla anirà destinada a aquesta missió impulsada per la Creu Roja.

El Concert per la Pau és una iniciativa de la Fundació Victoria de los Ángeles i serà possible gràcies a la col·laboració de les següents institucions, que hi han cedit de manera desinteressada les seves instal·lacions i equips tècnics i humans, i assumeixen les despeses de l’esdeveniment: Ajuntament de Barcelona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Sant Cugat, Associació Franz Schubert, L’Auditori de Barcelona, Conservatori del Liceu, Delegación del Gobierno, Escolania de Montserrat, Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Franz Schubert Filharmonia, Fundació Pau Casals, Gran Teatre del Liceu, Palau de la Música Catalana - Orfeó Català i Universitat de Barcelona.

Els directors Mireia Barrera, Salvador Brotons, Tomàs Grau, Ernest Martínez Izquierdo, Jordi Mora, Pedro Pardo, Xavier Puig, Antoni Ros Marbà i Jordi Savall dirigiran l’Orquestra i cor per la Pau, formada per músics i cantaires voluntaris procedents d’orquestres de les diferents institucions barcelonines: Orquestra Simfònica i cor del Gran Teatre del Liceu, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), Franz Schubert Filharmonia, Fundació Victoria de los Ángeles, Fundació Pau Casals, ESMUC, Conservatori del Liceu, Coral Càrmina i Quartet Casals.

El programa començarà amb la peça Prayer for Ucraine, de Valentin Silvestrov, sota la direcció d’Ernest Martínez Izquierdo, i en la vetllada també s’interpretaran La gran porta de Kíiv, de Quadres d’una exposició de Modest Mussorgski, dirigida per Xavier Puig; Adagi, de Samuel Barber, dirigida per Jordi Mora; la tradicional catalana El rossinyol, dirigida per Mireia Barrera; Da pacem domine, d’Arvo Pärt, sota la batuta de Jordi Savall; Morgen! Op. 27/4, de Richard Strauss, a càrrec de la mezzosoprano Joyce DiDonato i la direcció de Pedro Pardo, i Nimrod Adagi, de les Variacions Enigma d’Edward Elgar, dirigida per Tomàs Grau.

El tram final estarà protagonitzat pel quart moviment de la Novena Simfonia de Ludwig van Beethoven, a càrrec de la soprano Katerina Tetryakova, la mezzosoprano Marina Pinchuk, el tenor Airam Hernández i el baríton Mattia Olivieri, dirigits per Salvador Brotons. El repertori es completarà amb un Madrigal sobre el tema popular El cant dels ocells de Xavier Montsalvatge que comptarà amb l’actuació de l’Escolania de Montserrat i el violoncel·lista Miquel Keenan Fuentes dirigits per Antoni Ros Marbà.

El preu de les entrades al Concert per la Pau oscil·len entre 15 i 25 euros, i les podeu comprar de forma anticipada en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 23 març 2022
  • Comparteix