Tornar

El banquet etern

Degustació faraònica sota el cel de Barcelona

L'Antic Egipte: allà on van néixer molts dels costums, coccions o presentacions culinàries actuals.

El Museu Egipci de Barcelona ens proposa una vegada més una de les activitats que més èxit té entre els seus habituals: El banquet etern, una visita guiada centrada monogràficament a donar a conèixer com era l’alimentació a l’antic Egipte i, com no podia ser d’una altra manera, amb un tast final per entendre tot el que hem après durant la visita. 

Núria Castro, egiptòloga, especialista en vida quotidiana de l’Antic Egipte, és l’encarregada de guiar-nos per aquesta descoberta a través de les sales de la col·lecció. Amb ella descobrirem l'alimentació dels egipcis de l'antiguitat i com ho hem arribat a saber, per exemple, a través de textos gravats a les tombes i per les restes d'ofrenes als morts, que ens han deixat molts testimoniatges de la seva manera d'alimentar-se. Amb les seves explicacions també donarem resposta a una pregunta: la nostra dieta mediterrània comença amb Roma o Grècia o ja hi trobem els primers vestigis a l'Egipte dels faraons? 

Aquesta activitat, però, posa la cirereta al pastís en acabar el recorregut per les sales del Museu, ja que tindrem l’oportunitat de posar en pràctica moltes de les coses que haurem après gaudint d’una degustació de productes i plats que formaven part de la dieta dels egipcis i fent-ho, a més a més, a la terrassa del Museu, per gaudir de la fresca de l'estiu. 

Aquests banquets s’ofereixen entre els mesos de juny i octubre, habitualment els divendres de 19.30 h a 21.30 h i es programen a mesura que s’acosta la data. Podeu consultar els dies disponibles fins al mes d’agost i comprar les vostres entrades, a un preu de 39 euros per persona (29,25 €, si formeu part del Club) en aquest enllaç. Les places són limitades.

 

Data de publicació: Dimecres, 05 juliol 2023
  • Comparteix