Tornar

La violinista retratada en plena actuació

Bany de so a Casa Montjuïc amb Jessica Moss i Los Sara Fontan

La compositora i violinista canadenca i la formació barcelonina protagonitzen una experiència d'escolta col·lectiva amb moments d'improvisació.

Unes artistes que han centrat la seva pràctica a explorar les possibilitats que ofereix la interpretació amb violí es troben a Barcelona en un concert que promet un bany de so, una experiència d'escolta col·lectiva que no us hauríeu de perdre si us agraden els sons experimentals. Cita doble amb Jessica Moss (a la fotografia) i Los Sara Fontan a Casa Montjuïc el 29 de maig.

Com a escenari de la proposta, un espai cultural i gastronòmic del carrer de Vila i Vilà que proposa als qui el visiten una programació musical basada en els sons electrònics i, més concretament, en la música ambient i derivats.

En aquesta ocasió, porten a l'escenari un referent local en l'experimentació musical i el violí, la unió de la violinista Sara Fontan, a qui potser ja havíeu escoltat en formacions com La Orquesta del Caballo Ganador, el projecte de dansa i música Piña, la formació Árbol o els Manos de Topo. A Los Sara Fontan, col·labora amb Edi Pou, bateria i pluriinstrumentista que és el cinquanta per cent del conegut duet Za! Junts han enregistrat Queda pendiente, un disc amb el qual trencaven la decisió de funcionar com a projecte musical sense enregistrar cap disco.

Amb una llarga trajectòria amb el violí a les mans i a bastament coneguda pels i les amants de l'experimentació sonora de la ciutat, ara Sara Fontan i el seu còmplice musical es troben amb tota una referència internacional, Jessica Moss. És una violinista canadenca que toca el seu instrument des que tenia cinc anys i que ha format part de projectes sonors com ara la Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra (el nom neix de la interpretació incorrecta de la lletra d'una cançó), la Black Ox Orkestar o els Geraldine Fibbers.

La primera d'aquestes formacions és coneguda com un projecte musical de punk de cambra que, a més del de Moss, aplegava els talents de músics diversos, alguns d'integrants de la banda de postrock Godspeed You! Black Emperor. Quan la formació es va dissoldre, l'any 2016, l'artista va començar una carrera en solitari que, ara, la porta a Barcelona.

Entre els últims treballs de Jessica Moss, Galaxy Heart (2022) i Phosphenes (2021) una mostra de les afinitats musicals de l'artista, que es mou entre el so postclàssic, l'ambient metal, el folk amb les arrels a l'Europa de l'Est i els drones, entre altres influències. Com a resultat, una música expansiva i emocional.

Després d'haver actuat en alguns dels principals festivals de música experimental del planeta, Moss porta a Barcelona Feeling Love In A Melting World, una experiència sonora i íntima que s'adapta als espais on s'ofereix i que, a més de moments d'improvisació, constituirà una experiència única d'escolta col·lectiva.

Si voleu saber com sonen els violins de Jessica Moss i de Los Sara Fontan, veniu a Casa Montjuïc, però abans consulteu al web tota la informació al respecte.

 

Data de publicació: Dimarts, 28 maig 2024
  • Comparteix