Tornar

Ferran Cruixent

Els fruits del Barcelona Creació Sonora

‘La victòria de la dona lluna’ és la primera obra del programa, que s’estrenarà dins la nova temporada del Palau de la Música.

El dissabte 25 de setembre, el Cor de Noies de l’Orfeó Català, dirigit per Buia Reixach i Feixes, i l'Orquestra Simfònica del Vallès, sota la batuta d'Andrés Salado, estrenaran l'obra de Ferran Cruixent La victòria de la dona lluna. La peça és fruit del Barcelona Creació Sonora, un projecte de l’Ajuntament de Barcelona que compta amb un text de Jaume C. Pons Alorda, poeta convidat de la temporada 21-22 del Palau de la Música Catalana. Aquesta és una de les estrenes del programa Barcelona Creació Sonora, i properament se n'estrenaran més. El mes de novembre, el Palau de la Música també acollirà l'estrena d'un encàrrec a Xavier Pagès Corella per al Cor de Cambra del Palau, amb el títol Invocation to the Earth. A més, durant les dues properes temporades s'escoltaran les premieres de Marc Timón, Josep Vila i Casañas, Mariona Vila, Josep Ollé, Miquel Oliu, Enric Palomar, Anna Campmany o Alberto García Demestres, entre d'altres.

El projecte Barcelona Creació Sonora el va impulsar el passat mes de maig l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) en el marc dels plans municipals de suport al teixit cultural i els fons extraordinaris COVID-19. Es van realitzar 34 encàrrecs a compositors i compositores vinculats a la ciutat sota el comissariat de L’Auditori, el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música Catalana. Els projectes van des de l’òpera de petit format fins a grans partitures simfòniques, passant per altres gèneres com la música coral o de cambra, cançó i cobla.

Els noms escollits són una representació del moment actual de la ciutat en l’àmbit de la composició, molt ric i divers, i mostren com les noves generacions de compositores i compositors porten una nova estètica musical que ha generat un impacte en la nova creació musical a Barcelona. Descobriu tots els seleccionats aquí.

Data de publicació: Divendres, 24 Setembre 2021
  • Comparteix