Tornar

Imatge gràfica de la Barcelona Design Week
La fotògrafa i artista visual Lídia Vives
L'analista de tendències Francesca Tur Serra

La cita anual sobre el disseny i la creativitat

La Barcelona Design Week arriba a la 17a edició amb un ampli programa que inclou exposicions, conferències, tallers i portes obertes a diferents espais.

Mostrar la capacitat transformadora del disseny davant els canvis sense precedents que estem vivint en l'àmbit social, econòmic, ecològic i cultural, i apropar el món del disseny a la ciutadania, són dos dels principals objectius de la Barcelona Design Week (BDW), festival que aquest 2022 recuperarà la normalitat prepandèmica i se celebrarà del 2 al 22 de juny. La BDW la dirigeix i organitza Barcelona centre de Disseny i l'impulsa l'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el FAD Foment de les Arts i el Disseny i el Museu del Disseny.

Una festa el 2 de juny a les 19 h al Disseny Hub Barcelona serà el tret de sortida de la BDW, un acte obert a tothom en què es podran descobrir diferents treballs de food designers així com saludar a l’assistent virtual d’aquesta edició. La mateixa tarda s'inauguraran les principals exposicions i instal·lacions del festival. No serà l'únic acte en format cerimònia: en el decurs de la BDW hi haurà els lliuraments dels Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme (dia 14), els ADI de disseny industrial (dia 15) i els ADG Laus de disseny gràfic i comunicació visual (dia 16). Les conferències i tallers seran un dels plats forts de la cita, amb enunciats com ara "Com veu la generació Z la publicitat digital?", "Carme Pinós: el procés creatiu", o "FAD Forum: Intel·ligència artificial, arts i disseny". L'analista de tendències Francesca Tur Serra, els membres de l'estudi de recerca audiovisual Playmodes, o la fotògrafa i artista visual Lídia Vives, són només alguns dels ponents d'aquesta edició de la BDW.

Entre altres propostes, el festival també oferirà portes obertes al Pavelló Mies van der Rohe el 5 de juny, a la primera destil·leria artesanal de Barcelona el 3, 10 i 17 de juny i a diferents showrooms.  A més, el programa OFF BDW, que convida tothom a proposar activitats relacionades amb el disseny, la creativitat o la innovació, aixoplugarà fins a un centenar d'activitats entre exposicions, instal·lacions, presentacions de nous productes o serveis, tallers o jornades.

Tota la informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 25 maig 2022
  • Comparteix