Tornar

Imatge gràfica del Barcelona Festival de Nadal 2022

Arts escèniques i música protagonitzen el Barcelona Festival de Nadal

Entre la programació destaca l'espectacle d'òpera i circ La torre de Nadal, que es programarà cada nit durant les festes. 

Del 17 al 30 de desembre la plaça de Catalunya i la plaça de la Universitat seran els centres neuràlgics del Barcelona Festival de Nadal. Al llarg d'aquests 14 dies es programaran propostes culturals del matí al vespre, amb les arts escèniques i la música com a principals protagonistes. En total es podran seguir 24 projectes culturals amb més d'una vintena de sessions i activitats i fins a 95 artistes pujaran a l'escenari.

Entre les propostes més destacades citem La torre de Nadal, espectacle de gran format d'òpera i circ creat per l'escenògraf i director de teatre i cinema Lluís Danés i amb producció del Gran Teatre del Liceu i l'Ajuntament de Barcelona. La torre de Nadal convidarà els espectadors a un viatge musical amb el guiatge de Giacomo Puccini i una història de circ i dansa. A la plaça de la Universitat hi haurà tots aquells dies Solstici, instal·lació d’OFFF Barcelona que recull interpretacions del solstici d'hivern sota el prisma de les arts digitals. Qui passi per la plaça trobarà un bosc de pantalles amb obres de cinc artistes, una programació diària d’animació 3D, art generatiu, llum, il·lustració animada i cinema.

Però el Nadal barceloní tindrà moltes més propostes, i a tots els districtes. Una nova edició de Sons de Ciutat durà fins a 113 concerts gratuïts a 80 emplaçaments diferents. Es podran escoltar diversos estils musicals, des del jazz i el pop fins a flamenc, música electrònica i clàssica, amb una programació feta amb la complicitat de 9 agents de ciutat: Primavera Labels de Primavera Sound, Sónar, Say it loud, BAM, Taller de Músics, Conservatori Superior del Liceu, Associació de Músics de Jazz i Música Moderna, Associació Coincidències i Jam Session. Als districtes hi trobareu moltes més activitats, des de fires fins a accions als eixos comercials. Una novetat serà Escenaris Nòmades, proposta itinerant que portarà als barris 100 representacions de 8 espectacles, amb música, jocs, teatre i circ. 

Els clàssics

Com és tradició, aquestes festes no mancaran els pessebres de la plaça de Sant Jaume ni del Museu Frederic Marès, com tampoc les fires nadalenques: la Fira de Santa Llúcia a la plaça de la Catedral, la de Nadal de la Sagrada Família, la Fira de Reis de la Gran Via, i totes les fires de districte on es poden trobar joguines tradicionals, regals i artesania. La tarda del 5 de gener es preveu que els Reis d'Orient arribin a la ciutat i passegin pels carrers per saludar petits i grans acompanyats del seu seguici tradicional de criatures màgiques; els dies abans, però, entre el 27 de desembre i el 4 de gener, podreu acostar-vos a la Fabra i Coats per descobrir la Fàbrica de Reis i veure com es preparen els regals. I una gran notícia: el 31 de desembre tornarà la celebració popular del Cap d’Any a l’avinguda de la Reina Maria Cristina: tothom que ho vulgui podrà anar-hi a acomiadar l'any i donar la benvinguda al 2023 acompanyats d'un espectacle de llum, pirotècnia, foc, música, i grans projeccions.

Trobareu més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 01 Desembre 2022
  • Comparteix