Tornar

 Una baldufa de moviments imprevisibles serveix d’imatge a l’edició d’enguany

El 'BCNimproFest' munta una festa de les arts improvisades a l'Albareda

Música, paraula, so, imatge, dansa... Totes aquestes disciplines i algunes més tenen cabuda al BCNimproFest, un festival internacional d'arts improvisades que, del 4 al 7 de març, omple d'arts diverses el Centre Cultural Albareda.

El BCNimproFest és un festival ideal per conèixer l'escena barcelonina d'artistes improvisadors, nascut per contribuir a donar visibilitat i difondre les creacions d'artistes de disciplines diverses, tant nacionals com internacionals. Enguany se celebra la cinquena edició d'una cita amb les arts improvisades que ja es pot considerar consolidada i que, en edicions anteriors, ha tingut convidats tan destacats com la ballarina i coreògrafa Sol Picó, el pianista (o antipianista, com es denomina a si mateix) Xavi Lloses o el saxofonista britànic Dave Jackson. 

La veu i la paraula són enguany les protagonistes del BCNimproFest, d'aquí que aquesta nova edició del festival, amb una baldufa de moviments imprevisibles com a imatge principal, se celebri sota el lema "Parole-parole"

La programació d'enguany comença amb Parole Parole Sona, una exposició col·lectiva que s'inaugura el 4 de març i que aplega obres d'un seguit d'artistes de disciplines diverses amb una cosa en comú: tots es mouen en territoris propers a la poesia, escrita, parlada, visual o bé musicada. Passeu-vos pel Centre Cultural Albareda i trobareu obres d'artistes que van del pintor, poeta i cantautor Joan Vinuesa, a l'escriptora Kate Armitage, passant per l'artista interdisciplinària Úrsula San Cristóbal, entre molts d'altres.

L'activitat continua el divendres, 6 de març, a les 19.30 h, amb el concert Amazones Improfest, una jornada dedicada a les dones improvisadores que desenvolupen el seu talent en el camp de la improvisació sonora. Entre d'altres, gaudireu de les composicions instantànies de la coreògrafa i ballarina Denitsa Dikova, l'artista visual i performer de la palabra Joana Brabo o la saxofonista, compositora i també performer Mireia Tejero, totes coordinades per l'artista Tuna Pase, ella mateixa una música, compositora i improvisadora de talent.

L'endemà, dissabte, 7 de març, serà el moment de la improvisació literària. I és que, un altre cop a les 19.30 h, a l'Albareda trobareu el grup multidisciplinari d'escriptura en viu de la Sala Beckett. És un col·lectiu d'escriptors que coordina Marcos Xalabarder. Veureu un seguit d'autors que improvisen amb les paraules, però la sessió va més enllà i aplega, també, actors i músics que fan servir el vídeo o el videomapatge.

Si teniu curiositat per veure de prop un seguit d'artistes de talent que improvisen les seves creacions fent servir la paraula de les maneres més diverses, veniu al BCNimproFest del Centre Cultural Albareda però, abans, consulteu el web d'aquest equipament on trobareu tota la informació sobre les activitats previstes.

Data de publicació: Divendres, 28 Febrer 2020
  • Comparteix