Tornar

Imatge de la posada en escena de Vives!

El Born recorda les víctimes de l’Holocaust

L’equipament acollirà una conferència de l’escriptor Vicente Sánchez-Biosca, l’espectacle ‘Vives!’ i un col·loqui postfunció.

El Born Centre de Cultura i Memòria commemora el Dia Internacional en record de les Víctimes de l’Holocaust amb dues activitats.

El 18 de gener a les 18 h tindrà lloc la conferència La mort als ulls a l’entorn de les imatges cinematogràfiques enregistrades el maig de 1942 al gueto de Varsòvia per ordre del ministre nazi de propaganda Joseph Goebbels. Les gravacions van ser realitzades abans de l’inici de la deportació dels seus habitants, i no van ser mai editades. Aquest és l’objecte d’un capítol del llibre La muerte en los ojos. Qué perpetran las imágenes de perpetrador que el seu autor, Vicente Sánchez-Biosca, desenvoluparà en aquesta xerrada.

A més, El Born CCM també acollirà els dies 21 i 23 l’espectacle Vives!, un projecte artístic multidisciplinari d’homenatge a les dones deportades als camps de concentració i víctimes del nazisme. El muntatge s’inspira en referents propers com Neus Català i Conxita Grangé i en el testimoni de moltes altres supervivents de diferents procedències i condició que ofereixen un corpus de memòria des del cos i la paraula. Les veus de totes elles fan emergir l’exili, la deportació, la vida als camps, el patiment, la solidaritat, la dignitat, la mort de les companyes i l’alliberament. El seus testimonis parlen, també, de les seves vides posteriors, i de la seva experiència anterior com a resistents i combatents contra el feixisme, així com de l’esforç persistent per preservar la memòria i l’especificitat de l’experiència femenina, que sovint ha estat amagada.

L’estrena de Vives! a El Born CCM anirà acompanyada d’un col·loqui postfunció moderat per l’escriptora Marta Marín-Dòmine, que comptarà amb la participació de la directora de l’espectacle, Montse Colomé; de les seves creadores i intèrprets, Gisela Vicenç i Montse Canals, i de la psicològa especialitzada en violència masclista i perspectiva de gènere Alba Alfageme.

Les activitats són gratuïtes, però l’aforament és limitat. Per l’estrena del dia 21 ja està ple, però encara poden reservar la vostra entrada per al dia 18 aquí i per al dia 23 en aquest enllaç. Si ho preferiu, també podeu enviar un correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net o trucar al telèfon 93 256 68 50 de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h.

Data de publicació: Dilluns, 17 Gener 2022
  • Comparteix