Tornar

Retrat de l'artista de músiques urbanes retratat amb el cap cot i fumant una cigarreta

B•Series: l'altra cara de la música

Segur que coneixeu a fons l'escena alternativa? No ho podreu dir, si no heu passat per aquest cicle de concerts.

Sons independents, músiques que no s'escolten habitualment... Sí, el que escoltareu en els concerts del cicle B•Series és el que s'amaga a la cara "b" de l'escena musical. I ja us avisem que és tota una sorpresa. Ho podreu comprovar fins al 31 de març a Paral·lel 62, La Nau, la Sala Vol i Razzmatazz.

De fet, el cicle va començar el 25 de febrer passat a Heliogàbal, com a primera actuació d'un total de nou que es repartiran per espais diversos de la ciutat fins a final del mes de març. És una iniciativa del Festival•B, una de les cites de més prestigi en el panorama barceloní de la música independent i alternativa. Aquest aparador de les músiques més noves i més fresques, però, només s'organitza un cop l'any. Com sobrevivim mentrestant? Gràcies a les B•Series.

La pròxima serà a la sala Paral·lel 62, on trobareu el 2 de març els sons urbans de Gloosito, un artista, de nom real Eduardo Nuño de León que ve de Madrid, i Israel B, un artista de hip-hop que aquests dies defensa aquí i allà l'àlbum El ejercito de un hombre solo en el qual, diuen, torna als orígens. El 4 de març, La Nau acull el concert de Trashi, una banda de quatre que fa bedroom pop des de Múrcia i el dia 10 de març, tornarem a Paral·lel 62 per sentir Leïti, actor i cantant que aquest 2022 passat va editar el disc APO0€AL1P$¡ pt1, amb set cançons que segur que fa sonar.

Els dies 11, 23 i 24 de març us esperen un altre cop a La Nau, on tindreu les tres pròximes sessions de les B•Series. L'11, Ben Yart (Beñat Abarzuza), un dels components del col·lectiu musical Chill Mafia i un dels grans noms del trap actual; el 23, Enry K, productor de música urbana que ha començat una carrera en solitari com a artista, cantant i compositor; i el 24, serà el torn dels Ciutat i del projecte de pop confessional de Yudi Saint X.

La Sala Vol acull el 31 de març la proposta d'Amore, el projecte en solitari de la murciana María Moreno, amb Dora, un nou valor del pop electrònic. I el mateix dia a Razzmatazz, les sessions B•Series s'acaben amb Yung Beef (abans Seco Boy; a la foto), nom que adopta en l'escena dels gèneres urbans el músic de Granada Fernando Gálvez Gómez.

Si us voleu posar al dia de la música alternativa i independent més nova, apunteu-vos a l'agenda les dates de les B•Series i consulteu el programa complet al web del Festival•B.

Data de publicació: Dilluns, 27 Febrer 2023
  • Comparteix