Tornar

Un moment de Burundanga, de Jordi Galceran, a l'Eixample Teatre

Una veritat gens aclaridora

Arriba a l'Eixample Teatre la proposta de Jordi Gaceran per gaudir d’una comèdia farcida d’enrenous i equívocs.

Burundanga, amb text de Jordi Galceran i direcció d’Albert Doz i Borja Rabanal, és una comèdia protagonitzada per la Berta (Mónica Macfer), una jove estudiant que acaba de saber que s’ha quedat embarassada de la seva parella, en Manel (interpretat pels actors Rubén Yuste i Ferran Enfedaque), qui encara no és coneixedor de la gran notícia. De seguida entrem en l’acció quan se’ns fa saber que la Berta no ha gosat dir-li perquè ni tan sols sap si en Manel realment l’estima. La seva companya de pis, la Sílvia, (interpretada per Cristina Brondo i Marta Tomasa), fa que aparegui en escena la veritable protagonista de la història i que hauria de ser la solució a tots els problemes de la Berta: la burundanga.

La burundanga és coneguda també com la droga de la veritat. És una substància que fa perdre la voluntat a qui la pren i provoca la sinceritat més absoluta. Tot fa pensar que si en Manel està sota els seus efectes, la Berta sabrà el que vol saber. El dramaturg, guionista i traductor Jordi Galceran, però, aconsegueix que el que sembla fàcil esdevingui un embolic de dimensions considerables que potser ens farà arribar a la conclusió que la veritat està sobrevalorada i, sovint, pot arribar a ser accessòria. 

Completen el repartiment de l’obra els actors Frank Capdet, David Olivares i Pep Martínez. Burundanga, una obra de teatre bilingüe, en català i castellà, es pot veure fins a final del mes de maig a l'Eixample Teatre, de dijous a diumenge en diferents horaris. Podeu reservar o comprar les vostres entrades per avançat, a un preu d’entre 12 i 16 euros la funció.

Data de publicació: Divendres, 31 març 2023
  • Comparteix