Tornar

Mont Plans i Oriol Genís

Mont Plans i Oriol Genís reflexionen sobre la vellesa i el pas del temps

A Cadires, amb dramatúrgia i direcció d'Albert Arribas, els dos veterans intèrprets comparteixen les seves vivències amb el públic i homenatgen l'ofici d'actor.

Mont Plans i Oriol Genís, dos coneguts i veterans intèrprets —entre ambdós sumen més de 80 anys de trajectòria teatral!— planten les seves Cadires quatre dimarts de setembre i octubre a l'escenari del Teatre Goya. S'hi asseuran i donaran a conèixer al públic les seves vivències, en la que és una obra que es pot considerar un homenatge a l'ofici d'actor mostrant la humanitat del teatre, i també es reflexiona sobre el pas del temps i la vellesa. Té clares referències a Les cadires, obra escrita per Eugène Ionesco el 1951, en la qual dos vells preparen una sala buida plena de cadires per transmetre a uns convidats, que potser ja no vindran mai, el missatge conclusiu de tota una vida.

Cadires és una proposta que s'allunya dels papers als quals ens té acostumats Mont Plans. Precisament al programa de mà s'explica —i també en parlen durant l'obra— que l'actriu estava tipa d'estar encasellada en els papers còmics, i que cercava fer una cosa més profunda. Va ser així com va anar a buscar Genís, un habitual al Teatre Nacional de Catalunya —possiblement dels actors que hi ha fet més papers— i que es declara "cansat" de les "excentricitats del teatre contemporani". De seguida va acceptar el repte. En va sortir aquest projecte que Plans diu que és "ple de veritat", i que, tot i tenir un guió establert, no hi manquen les improvisacions i el contacte constant amb les persones assistents. L'actriu i l'actor varen demanar a Albert Arribas, molt més jove que ells, que s'encarregués de la dramatúrgia i la direcció. 

Cadires és una producció de Centaure Produccions i Teorema Teatre i serà al Goya fins al 13 de desembre. Més informació i entrades, en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 23 Setembre 2022
  • Comparteix