Tornar

Una imatge de la presentació de la campanya amb el logotip i les autoritats presents en l'acte

Cap Butaca Buida o el rècord teatral que ja es prepara

El 16 de març, convertit en Dia Nacional del Teatre, els espectadors estan convidats a omplir les sales de la ciutat.

I si muntéssim una mena de Sant Jordi en el qual els protagonistes no fossin els llibres, sinó els textos teatrals i els actors, actrius i directors que els duen a escena? S'ho han plantejat institucions i empreses teatrals de la ciutat i el resultat, ja ho veureu el pròxim 16 de març, és Cap Butaca Buida, una campanya que busca convertir Barcelona i Catalunya en un epicentre teatral planetari... omplint tots els teatres a la vegada.

Han imaginat el projecte l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), la revista Time Out i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. En total, com a mínim fins al moment (la xifra encara podria créixer), hi ha 25.456 butaques d’espais adherits al projecte disponibles amb entrades a la venda. El repte és... omplir-les totes el mateix dia!

Isabel Vidal, presidenta d’Adetca; Eduard Voltes, de Time Out; Rosa Romà, presidenta  de la CCMA; Xavier Marcé, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona; Aïda Llauradó, diputada adjunta de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona i la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga, entre altres personalitats, van estar presents en la presentació pública de la iniciativa (a la imatge).

Les entrades per als espectacles que ja s'han adherit a la iniciativa estan disponibles al web amb l'objectiu de vendre-les absolutament totes, però, fins al 31 de gener, es convidarà tots els teatres de Catalunya que encara no ho hagin fet a afegir-s'hi. A partir del mes de febrer es donarà a conèixer la xifra final d'entrades disponibles i el balanç de vendes d'entrades fins al moment. La cita del 16 de març servirà com a inici dels actes de celebració de la Setmana Mundial del Teatre.

La iniciativa constitueix, segons va dir Xavier Marcé, el regidor de Cultura i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, "un repte interessantíssim" i "una proposta que ens enriqueix com a país".

I és que, a més de la venda d'entrades per organitzar un ple total als teatres catalans, la jornada del 16 de març inclourà moltes activitats de tota mena relacionades amb el teatre i les persones que el fan possible. A més, Cap Butaca Buida té una cara solidària, ja que el 2 % de la recaptació es destinarà a Pallassos Sense Fronteres, l'ONG  de la qual és cofundador el pallasso Tortell Poltrona.

Si voleu més informació sobre Cap Butaca Buida, consulteu el web i compreu una entrada per afegir-vos a una iniciativa que vol posar Catalunya al mapa mundial del teatre.

Data de publicació: Dilluns, 18 Desembre 2023
  • Comparteix