Tornar

Mur del Carmel

El Carmel recupera el mural de l’artista urbà BLU

L’any 2009 l’artista italià BLU va pintar a la confluència de la carretera del Carmel amb els carrers Santuari, Gran Vista i Calderón de la Barca el mural del tauró, que es va esborrar l’any 2021 a causa d’unes obres de reforç estructural del mur.

En el moment en què es va esborrar es va iniciar amb les entitats del barri el procés per escollir la imatge que el substituiria. Aleshores, va començar una tasca comunitària coordinada pel Pla de Barris amb el Districte i les entitats veïnals per recollir propostes que inspiressin la nova imatge; un procés en el que hi han participat mig miler de veïns i veïnes del Carmel. El mes d’abril del 2022 es va posar en marxa la iniciativa El Carmel mossega, una proposta de reflexió i treball col·lectiu on es va convidar el veïnat a participar a diversos tallers a diferents indrets del barri, des de la Rambla del Carmel fins al bar Delicias, preguntant i reflexionant amb els veïns i veïnes sobre la identitat del barri i el seu futur. També es va fer una exposició durant l’estiu a la Biblioteca El Carmel – Juan Marsé, on es van poder veure les diverses propostes sorgides del procés participatiu. Un procés que, de la mà del Pla de Barris, el districte d’Horta-Guinardó, les entitats veïnals del barri i Difusor/B-Murals, entitat mediadora entre artista i els serveis municipals, ha culminat amb la pintada del mural.

El projecte El Carmel mossega inclou també diverses intervencions artístiques al barri i compta amb la participació de diversos equipaments i entitats com la Biblioteca El Carmel – Juan Marsé, el Centre Cívic Carmel, l’Espai Jove Boca Nord, l’Associació de Veïnes del Carmel, l’associació artística Carmel a la Vista i el CEIP del Carmel.

El mural serà inaugurat amb una festa ciutadana el proper diumenge 29 de gener a les 12 h als jardins Juan Ponce.

Data de publicació: Dimecres, 25 Gener 2023
  • Comparteix