Tornar

Fotografia del menjador de la Casa Amatller

Visites teatralitzades amb Teresa Amatller

Cada divendres al vespre, una actriu mostra les interioritats de l’edifici modernista remodelat per Puig i Cadafalch.

Durant els mesos d’agost i setembre, l’empresa de serveis culturals Cases Singulars proposa una visita teatralitzada a la Casa Amatller cada divendres a les 19 h. El recorregut obre al públic les diferents estances i n’explica les principals característiques de la mà d’una actriu que recrea la figura de l’antiga propietària. L’experiència té una durada d’una hora i un quart i finalitza amb una copa de vi –o un suc de fruita– al jardí.

La Casa Amatller és el resultat de la intervenció que el xocolater Antoni Amatller va encarregar el 1898 a l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch sobre l’edifici anterior, construït el 1875 pel mestre d’obres Antoni Robert. La transformació va ser possible gràcies als canvis normatius que el 1891 va introduir l’Ajuntament en l’ordenació del Pla Cerdà, fins al punt que l’increment de l’edificabilitat i la llibertat compositiva de les façanes va convertir aquesta illa de l’Eixample en “l'illa de la discòrdia”, ja que a la Casa Amatller s’hi van sumar els projectes de Lluís Domènech i Montaner a la Casa Lleó i Morera (1902-1906) i d’Antoni Gaudí a la Casa Batlló (1904-1906).

Un cop mort el pare, la propietat va passar a mans de la seva filla Teresa Amatller Cros, que el 1941 va impulsar la creació de la Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic, que actualment està regida per un patronat i segueix vetllant per la conservació de la casa i les seves col·leccions bibliogràfiques, fotogràfiques i de vidre arqueològic.

De la mà d’una actriu que encarna el paper de Teresa, les visites de les Nits d’estiu a la Casa Amatller recreen un itinerari pels espais interiors dissenyats per Puig i Cadafalch, com el vestíbul, els espais comuns de l’escala de veïns i el celobert, i la planta noble, amb el menjador d’aspecte medievalitzant; el saló, presidit per un bust d’Antoni Amatller realitzat per l’escultor Eusebi Arnau, a més del dormitori i el seu despatx.

En aquests moments, la visita té un preu promocional de 18 euros i es pot adquirir de forma anticipada en aquest enllaç, triant l'idioma que preferiu (català o castellà).

Data de publicació: Dimarts, 02 Agost 2022
  • Comparteix