Tornar

Vista del jardí acolorit de la finca amb una perspectiva de les xemeneies gaudinianes de l'immoble

La Casa Batlló, vista pel darrere

Un dels edificis més coneguts de la ciutat restaura la façana posterior i l'obre a les visites.

Segur que ja coneixeu la Casa Batlló per dins (i, si no és el cas, afanyeu-vos, que paga la pena), però en un edifici singular com aquest, els descobriments, simplement, no s'acaben. Ara, estan restaurant la façana posterior de l'immoble i us ben assegurem que és tota una sorpresa. Veniu-lo a veure, en diumenge, fins al 29 de setembre.

Organitza la visita Cases Singulars, que ha coordinat propietaris d'algunes de les cases més boniques i arquitectònicament interessants de la ciutat i han aconseguit posar-les a l'abast de tota la ciutadania. Entre les primeres, aquest edifici edificat l'any 1875 que va ser adquirint el 1903 per l'industrial Josep Batlló. Ell va encarregar a Antoni Gaudí la reforma de l'immoble, façana inclosa, amb els resultats que tothom coneix.

Però resulta que la façana principal no és l'única joia d'un edifici ple de racons i vistes delicioses. Per primera vegada, ara s'està restaurant la part posterior, incloent-hi... el pati interior i el jardí privat de la família Batlló, aquest que veieu a la fotografia.

Voleu conèixer els treballs que s'hi estan fent? Per primera vegada, s'hi organitzen visites. I no només això, sinó que us proposen que, com a part de l'experiència, visiteu el que han anomenat l'Sky Garden, una passejada per les alçades de la ciutat, transitant una bastida que hi ha al cim de la façana i des d'on es veuen tant les xemeneies del terrat com, de lluny, la Sagrada Família.

Des d'allà albirareu un paisatge urbà espectacular i veureu com treballes, de manera coordinada, artesans de cinc especialitats diferents. Els uns recuperen el trencadís de ceràmica, altres treballen en els vitralls, alguns més en el ferro forjat... És un treball conjunt de restauració que busca recuperar l’esplendor original dels materials, des de les finestres de fusta i l’estuc de les parets fins a molts elements de les baranes i les balconeres. Mireu-vos el jardí i veureu que han reconstruït elements que ja havien desaparegut amb el temps, entre els quals les jardineres i una pèrgola de bruc.

A la cinquena planta de l'immoble haureu visitat abans una mostra sobre l'espai que esteu veureu i els treballs que s'hi duen a terme. Tot, per recrear un paisatge arquitectònic que, com tots els gaudinians, té una clara inspiració natural.

Si voleu veure la Casa Batlló pel darrere, no us perdeu les visites guiades que organitza Cases Singulars, però abans consulteu al web tots els detalls al respecte.

Data de publicació: Divendres, 03 maig 2024
  • Comparteix