Tornar

‘Dijous concert’ 2021-2022

Poesia i música per encetar el cicle ‘Dijous concert’

El Conservatori Municipal de Música de Barcelona estrena una nova edició del cicle aquest 7 d’octubre.

El dijous 7 d’octubre torna el cicle ‘Dijous concert’ organitzat pel Conservatori Municipal de Música de Barcelona. El cicle, amb més de 20 anys de trajectòria, és ja un referent d’oferta cultural gratuïta a Barcelona. Els principals artistes que hi podreu sentir són intèrprets solistes o formacions de cambra del professorat del Conservatori, a més d’altres formacions d’arreu. En aquesta edició, ‘Dijous concert’ aposta pels projectes que acostin i ajudin a descobrir tant el patrimoni musical universal com la música i els compositors de casa nostra, a través de propostes sovint innovadores i transversals. El cicle s’inaugurarà amb el concert Ciutats, dones i veus silenciades, una proposta que combina poesia i música amb el rapsoda Lluís Posada, el saxofonista Miquel Bofill i el pianista i acordionista Gregori Ferrer. El concert aglutina poesies de Federico Garcia Lorca, Miguel Hernández, Francesc Garriga Barata, Marta Pessarrodona, Joan Margarit, Cristina Morales, Lali Ribera, Antònia Vicens, Ida Vitale, Alfonsina Storni, Sylvia Plath i Maya Angelou amb músiques de Joan Albert Amargós, Andrés Alén, Federico Fellini, Frederic Mompou, Pedro Iturralde, Georg Friedrich Händel, Eduard Toldrà, Astor Piazzolla, Ariel Ramírez, Erwin Schulhoff i Thelonius Monk.

De moment, podeu accedir al programa del cicle fins al 9 de desembre. Per exemple, el 14 d’octubre, els guitarristes Elisabeth Roma i David Garcia interpretaran obres de Sáinz de la Maza, Bellinati i Piazzolla, entre d’altres, al concert Músiques i re-creacions; i el dijous 21, Lourdes i Lluís Pérez Molina ens parlaran de L’art de les transcripcions per a piano a 4 mans amb peces de Bach, Mendelssohn i Piazzolla. Altres concerts del programa se centren en sonates per a violí i piano de Beethoven i Brahms i en la flauta del romanticisme segons Franz i Karl Doppler, a més d’homenatjar a María Luisa Anido, la Gran Dama de la Guitarra, i el 90è aniversari de Francisco Fleta-Polo.

Els concerts són gratuïts i cal que reserveu la vostra entrada a través de l’enllaç a cada esdeveniment. Si ho preferiu, també podeu gaudir de l’acte en streaming.

Data de publicació: Divendres, 01 Octubre 2021
  • Comparteix