Tornar

La ciència segons Forges

La ciència segons Forges

Una exposició ret homenatge a l’humorista gràfic i destaca els seus treballs relatius a la recerca.

Hi va haver una època en què era difícil trobar un espai de treball on no hi hagués una vinyeta de Forges penjada a alguna paret. Qualsevol professió va ser protagonista d’algun dels seus acudits, incloses les vinculades al món de la ciència. Antonio Fraguas de Pablo (aquest era el seu nom complet) ens va deixar el 2018 i per retre-li homenatge i destacar la presència de la ciència i la tecnologia en els seus treballs, el Consell Superior d’Investigacions Científiques ha organitzat l’exposició La ciència segons Forges, emplaçada de l’11 de febrer a l’1 de març a la Residència d’Investigadors.

Forges estava al dia de l’actualitat científica. Les seves vinyetes de premsa ironitzaven sobre els grans desafiaments científics del moment i les seves repercussions socials: l’evolució humana, el descobriment del bosó de Higgs, el canvi climàtic, l’accelerat progrés tecnològic, la irrupció d’Internet... Però a més, l’humorista va posar els seus acudits de temàtica científica en el context de la realitat d’aquest país, fent crítica d’aspectes com la precarietat de la carrera investigadora o la manca d’inversió en el sistema d’R+D+i

Sempre des d’un humor molt proper i amb un llenguatge farcit d’expressions pròpies, Forges va saber transmetre a la societat les traves amb què es troben els investigadors i investigadores al llarg de la seva carrera i marcar la direcció cap on hauria d’avançar la ciència. Una de les claus del sentiment de proximitat que transmetien les seves vinyetes estava en l’elecció d’uns personatges ben familiars com ara els jubilats, els matrimonis o persones de carrer que comenten l’actualitat del moment. Amb tot, Forges va retratar la interacció de la ciència i la tecnologia amb la ciutadania, amb la societat. Va saber extreure el valor de la ciència, la seva importància per l’avenç social i denunciar les mancances del sistema de recerca. I a més, fent divulgació científica.

La mostra dura poc. No la deixeu escapar!

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 06 Febrer 2020
  • Comparteix