Tornar

Un dibuix d'en Sully de Monsters INC.

La ciència de Pixar

Una exposició interactiva per descobrir tots els processos creatius que fan possibles desenes de pel·lícules d’animació.

Les pel·lícules de dibuixos animats són possibles gràcies a experts en animació i informàtics, la creativitat es relaciona amb la tecnologia i, en conseqüència amb la ciència. Una de les companyies més exitoses i reconegudes del món és Pixar, que ha produït desenes de pel·lícules que han quedat a l’ideari de generacions. El CosmoCaixa acull La Ciència de Pixar, una exposició disponible fins al 3 de setembre per conèixer les diverses tècniques i recursos que s’utilitzen per crear l’univers de la franquícia.

Alguna vegada us heu preguntat com es generen personatges com Buzz Lightyear, Dory o en Mike i en Sully? A través d’aquesta exposició us endinsareu en la dificultat que suposa l’animació. L’itinerari començarà amb una immersió amb un vídeo que relata el procés que usa Pixar per passar de la idea a la pel·lícula. Tot seguit tindreu l’oportunitat de visitar els vuit espais que relaten el procés de producció: modelat, rigging, superfícies, sets i càmeres, animació, simulació, il·luminació i rendering. Totes aquestes seccions ofereixen interactius digitals i físics, històries en vídeo i material audiovisual d’entrevistes a personalitats que han treballat a les produccions i el món STEAM. 

A més, per complementar l’experiència de l’exposició, s’han organitzat diverses activitats relacionades. Es durà a terme una xerrada a càrrec d’Edu Martín, director creatiu i supervisor 3D al voltant del procés creatiu d’aquesta mena de produccions on veureu en directe una petita producció animada feta per professionals. Per altra banda, podreu participar en el taller Històries animades, on, després de la visita participativa, fareu un petit clip d’animació amb les vostres pròpies mans! 

Tota la informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 19 maig 2023
  • Comparteix