Tornar

Nit Europea de la Recerca

Cinc anys de la Nit Europea de la Recerca

La cinquena edició d’aquest esdeveniment a Catalunya comptarà amb més de cent activitats de divulgació científica a Barcelona.

Per cinquè any consecutiu, se celebrarà a Catalunya la Nit Europea de la Recerca. A Barcelona, l’esdeveniment està coordinat des de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i tindrà lloc entre el 27 de setembre i el 2 d’octubre a diversos espais i equipaments. Durant les jornades s’oferiran xerrades, tallers, jocs, experiments i moltes activitats gratuïtes per a tots els públics.

El node de Barcelona, amb més de cent activitats arreu de la ciutat, comptarà amb diverses seus: la biblioteca Gabriel García Márquez i la biblioteca de Montbau, els centres cívics Casa Golferichs i Vil·la Urània, la fàbrica Fabra i Coats, el Centre de Vida Comunitària de Trinitat Vella, el Centre Cultural Sant Josep de l’Hospitalet de Llobregat i el CosmoCaixa.

Durant les activitats que es duran a terme tindreu l’oportunitat de descobrir quina relació tenen les matemàtiques amb el Viatge al centre de la Terra de Jules Verne, com crear el punt més fred de l’univers o com un sismògraf recull les vostres vibracions en directe. A més, si participeu en Tots som mutants, el blog de Xerrades Científiques a la Biblioteca Gabriel Garcia Márquez, un cop fet un petit repàs als conceptes més bàsics de la genètica, descobrireu que cadascú de nosaltres som espècies mutants!

A les activitats d’aquesta Nit, també podreu gaudir d’un Science Slam, al bar Black Lab de la Barceloneta, o d’una àmplia programació de Cafès Científics oferts per la Universitat de Barcelona on es tractaran nombrosos temes d’actualitat de manera distesa i propera.

I encara més: la Nit Europea de Recerca comptarà amb programació en línia que es reproduirà el 30 de setembre al seu canal de YouTube.

Aquest esdeveniment, que se celebra de manera simultània a més de 25 països d’arreu d’Europa, té com a objectiu apropar la recerca científica i la seva comunitat a públics de totes les edats d’una manera divertida. No us perdeu la gran varietat d’activitats que es proposen! Més informació en aquest enllaç.

 

Data de publicació: Divendres, 16 Setembre 2022
  • Comparteix