Tornar

Fotografia de la terrassa del Castell de Montjuic amb una escultura a la dreta.

Cinc propostes artístiques del Poblenou aterren a Montjuïc

El Castell de Montjuïc presenta l’exposició Gestos fora de lloc, una coproducció amb La Escocesa, que podreu visitar fins al 24 de març. 

L’edifici històric inaugura el 22 de gener a les 12 h una mostra que representa un moviment de translació entre espais, ja que la creació artística de La Escocesa, situada al Poblenou, es mou fins a Montjuïc perquè pugueu gaudir a Gestos fora de lloc de les propostes de Juan Antonio Cerezuela, el col·lectiu Radial Radiant, Michael Lawton, Rosa Lendínez, Natalia Castañeda i Sonia Villar. Aquesta és una exposició conjunta entre el Castell de Monjuïc i La Escocesa, una fàbrica de creació, centre públic de residències artístiques i espai de producció d’art contemporani. 

Què hi podreu veure? La mostra aplega les obres de Juan Antonio Cerezuela, Zona en construcció: zona en destrucció, que explica la resistència del Poblenou contra l’avenç de la gentrificació i l’especulació immobiliària. També, podreu observar la proposta Tòtem, del col·lectiu Radial Radiant, en la qual descobrireu la història d’un artefacte misteriós que ha estat present a l’imaginari col·lectiu i l’esperit de La Escocesa.

Sonia Villar i Natalia Castañeda presenten La cinquena pota de la taula per reflexionar sobre el pas del temps, vinculada amb el programa Mesa. Aquesta proposta és una escenografia creada amb elements de La Escocesa per explorar el ritual del menjar compartit com un mitjà artístic. 

Les casernes del castell es convertiran en l’escenari de cinquanta-tres quadres de Michael Lawton sota el nom Una ploma, runes i quelcom més, els quals narren moments poètics a partir de l’abstracció. Finalment, explorareu la instal·lació escultòrica Com una gelosia, de Rosa Lendínez. Aquesta obra està creada amb peces de fusta que simbolitzen persones, moments i fites clau, amb la col·laboració de Juan Antonio Cerezuela, artista expert en la matèria. 

Els artistes que participen en aquesta exposició comparteixen un espai, una quotidianitat en la qual es creuen múltiples afectes, afinitats i desitjos. A més, tenen l’objectiu de construir un projecte associatiu que transcendeixi la suma de les parts, amb una estructura horitzontal i amb xarxes de suport. 

Si voleu gaudir d’aquest del Castell de Montjuïc amb la mostra que presenta la creació artística de La Escocesa, no us perdeu l’exposició Gestos fora de lloc, que podreu veure fins al 24 de març. L’horari és de 10 h a 18 h, però, a partir de l’1 de març és fins a les 20 h. El preu de l’entrada general del castell és de 12 € i inclou l’accés a les exposicions temporals i permanents. Si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web del Castell de Montjuïc

Data de publicació: Dilluns, 22 Gener 2024
  • Comparteix