Tornar

Fotografia del muntatge “Como si pasara un tren”.

Cinc propostes teatrals de Buenos Aires aterren a Barcelona

Del 2 de maig al 2 de juny, On el teatre batega organitza el cicle LATITUDS perquè gaudiu del teatre llatinoamericà de proximitat a la ciutat.

La Badabadoc, la Sala Versus Glòries i la Sala Fènix participen en la inauguració del nou cicle LATITUDS en què podreu veure el millor teatre alternatiu argentí. Aquest programa, a càrrec d’On el teatre batega, neix amb l’objectiu d’acostar el teatre llatinoamericà a Catalunya i viceversa. Enguany, en aquesta primera edició, Argentina és el país convidat i podreu gaudir de cinc espectacles de l’escena “Off” de Buenos Aires. 

Del 3 al 26 de maig, la companyia Lorena Romanin presenta Como si pasara un tren, a la Sala Versus Glòries, una comèdia dramàtica que aborda la vulnerable relació d’una mare i un fill, protagonitzada per Guido Botto Fiora, Luciana Grasso i Silvia Villazur

La Badabadoc es prepara per rebre tres muntatges teatrals. Del 4 al 20 de maig, la companyia Timbre 4 mostra UNA, una versió lliure de la novel·la Un, cap i cent mil, de Luigi Pirandello, amb la intepretació de Miriam Odorico i direcció i dramatúrgia de Giampaolo Samà. La companyia Moscú Teatro porta dos espectacles, d’una banda, del 2 al 27 de maig, Familia de artistas, dirigit per Ana Lidejover, en què una actriu i un actor comparteixen l’escenari i la vida i, per tant, no poden separar el teatre de la realitat. D’altra banda, del 12 al 26 de maig, podreu descobrir El tipo, dirigida per Ana Scannapieco i interpretada per Lisandro Penelas, una història d’un policia que coneix una noia a la pausa de la feina i s’obsessiona amb ella.

A la Sala Fènix, podreu visitar del 29 de maig al 2 de juny Las doce de allá, de la companyia Polaroid. Una obra en tres actes amb tres històries carregades d’humor àcid, irònic i autocrític. El muntatge explora els llocs comuns de l’experiència migratòria, la ubiqüitat d'una identitat construïda en un espai intermedi i presenta personatges amb una identitat creada en una cultura marcada pel colonialisme. 

A més, paral·lelament a aquests espectacles es durà a terme un taller titulat Habitar el presente, a càrrec de Lisandro Penelas de la companyia Moscú Teatro. També formen part del cicle dues xerrades postfunció: el 4 de maig, en el marc d’UNA es farà Censura política a la cultura per abordar la deriva censuradora dels governs d’extrema dreta. Per altra part, el 15 de maig, després de la funció Como si pasara un tren, s’oferirà la xerrada Empanadas de calçots. La fusió catalana-argentina en el teatre de proximitat, per parlar sobre la relació entre el teatre de l’“Off” de Buenos Aires i el teatre de proximitat català. El 5 de maig tindrà lloc la presentació del llibre d’Alejandro Catalán, Actores sueltos, a La Badabadoc.

Si voleu gaudir del millor teatre argentí, no us perdeu les cinc propostes que ofereix el cicle LATITUDS, del 2 de maig al 2 de juny. Les representacions es faran a la Sala Versus Glòries, La Badabadoc i la Sala Fènix. El preu de l’entrada varia segons l’espectacle, així com l’horari de les funcions. Si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web d’On el teatre batega.  

Data de publicació: Dimecres, 01 maig 2024
  • Comparteix