Tornar

L'artista de bocaterrossa al costat de la roda cyr

Circ, astrofísica i música electrònica

Què tindran a veure tres coses aparentment tan diverses? Que totes tres són la base de l'espectacle Proxima Centauri.

Si encara no coneixeu l'Oriol Borràs, us esteu perdent una manera diferent de veure el món del circ. I és que ell és un intèrpret que coneix perfectament tècniques com la de la roda cyr, entre altres, però que també té altres interessos. Veniu, que mirareu el cel des de la pista, veient-lo interpretar l'espectacle Proxima Centauri (Foto: Anna Asensio Busquets @anna_abusquets). Us esperen el divendres, 2 de juny, en l'assaig obert d'aquest espectacle que hi haurà a La Lleialtat Santsenca.

La carrera d'Oriol Borràs no ha estat precisament convencional. Va anar a la Universitat de Bristol, a la Gran Bretanya, per tal d'estudiar Física, una matèria en la qual es va graduar l'any 2016. Aquell mateix any va tornar a Barcelona i va decidir complementar la formació com a físic, i la que ja tenia com a intèrpret de piano i de violí, estudiant... a l’escola de circ Rogelio Rivel, fins a l'any 2020.

Allà va aprendre moltes tècniques de circ, entre les quals una que domina especialment: la de la roda cyr. Amb tot el que havia après, l'any 2021 va crear l'espectacle Soc la teva FÍSICAH, un primer muntatge en el qual mostrava als espectadors i espectadores els fenòmens de la física, explicats mitjançant el circ.

Aquell mateix 2021 va començar a crear l'espectacle que ara està acabant d'enllestir dins del programa de suport a la creació de La Lleialtat Santsenca, amb el suport de La Central del Circ, Tub d'Assaig, C.IN.E. Sineu i Fabra i Coats. És una peça de circ amb una estructura que té molt a veure amb l'astronomia. I és que les parts de l'espectacle es corresponen amb les fases de la vida d'una estrella rebatejades per l'artista: col·lapse, equilibri, col·lapse i explosió, brilli brilli i difuminació. 

En un escenari ple de fulles d'arbre, veureu evolucionar l'intèrpret amb la seva roda cyr, combinant els seus moviments amb els d'un pèndol d'aigua que travessa l'escenari... mentre sona la música electrònica. Tot, mentre ens expliquen la història d'un nen (potser el mateix autor), que s'obsessiona amb l’astrofísica. 

Si voleu que us expliquin la vida d'una estrella, des del naixement fins a la mort, amb el llenguatge del circ i amb música electrònica, veniu a veure l'assaig obert de Proxima Centauri, però abans consulteu al web de La Lleialtat Santsenca tota la informació sobre la representació.

Data de publicació: Divendres, 26 maig 2023
  • Comparteix