Tornar

Ruta de la llum

Una ciutat plena de llum

Seguiu la Ruta de la Llum que us proposa Visit Barcelona per descobrir racons increïbles dels barris barcelonins.

La llum és un element clau de les zones metropolitanes i Barcelona és una ciutat que embelleix quan cau el Sol. Gràcies a la Ruta de la Llum, que podeu fer de manera autònoma seguint les recomanacions de Visit Barcelona, visitareu edificis emblemàtics, veureu objectes històrics i descobrireu racons que van revolucionar la indústria elèctrica, tan important per a Barcelona. Un recorregut nocturn on constatareu que la llum també ens permet gaudir de la ciutat d’una altra manera.

La primera parada d’aquesta ruta és l’Observatori Fabra, el quart més antic del món encara en funcionament. Allà, a prop del cim del Tibidabo, observareu les vistes de la ciutat il·luminada. A més, en cas d’entrar-hi, potser teniu l’oportunitat de veure la llum de les estrelles a través del telescopi de la sala de la gran cúpula.

A continuació podreu visitar el Monument a Pearson, una estàtua a la plaça de Pedralbes dedicada a Fredrick Stark Pearson, un reconegut enginyer nord-americà que va ser clau pel desenvolupament i modernització de la capital catalana, ja que va adquirir els tramvies i va fundar els Ferrocarrils Catalans. A més, va ser el propietari de la primera central elèctrica d’Espanya, coneguda com La Canadenca. Encara avui podeu veure les Tres Xemeneies de la seva zona industrial. El parc on estan localitzades, al barri del Poble-Sec, és també una parada de la Ruta de la Llum on, a més de les xemeneies originals de la fàbrica, hi trobareu fragments de maquinària de l’antiga central elèctrica.

La ruta segueix a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, a la Rambla de Canaletes. Aquesta institució posseeix la invenció que va realitzar la primera fotografia a Espanya, coneguda com a Daguerreotip. La fotografia té com a element indispensable la llum i, gràcies a aquest invent de Louis-Jacques-Mandé Daguerre de l’any 1839, es va començar a encarrilar el camí que ens ha portat fins a la càmera fotogràfica actual.

Amb la Ruta de la Llum podreu visitar molts altres llocs com la Font Màgica de Montjuïc, el CosmoCaixa, la Torre del Rellotge o la Torre Glòries, espais on la llum hi és present. No us perdeu l’oportunitat de veure la ciutat amb uns altres ulls i seguir descobrint els racons i tresors amagats que ens aporta Barcelona. Les distàncies d’aquesta ruta són llargues; utilitzeu el transport públic i gaudiu de la llum també durant el trajecte.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 10 Agost 2022
  • Comparteix