Tornar

Claqueta i acció!

Claqueta i acció!

Un cicle de cinema de medi ambient a tots els districtes de Barcelona i al llarg de tota la tardor.

Per segon any consecutiu, de setembre a desembre, 34 equipaments repartits per tots els districtes de la ciutat projectaran diversos metratges del fons documental del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, el FICMA. Es tracta del cicle Claqueta i acció!, al llarg del qual es projectarà un total de 44 pel·lícules de curta i llarga durada, corresponents a l’edició anterior del festival i que aborden problemes al voltant dels residus, el canvi climàtic, l’aigua, la mobilitat i l’alimentació des de diferents punts de vista i formats.

El dijous 19 de setembre té lloc a la Casa Elizalde el tret de sortida del cicle. L’acte d’inauguració consisteix en el passi del documental guanyador el 2018 del Sol d’Or, el màxim guardó del FICMA. Titulat En la línia del frente: los guardaparques del Parque Nacional de Gorgonosa, aquest film de Moçambic fa un seguiment a un grup d’homes i dones que se sotmeten a les dures proves per convertir-se en guardes rurals d’un espai natural que s’enfronta a nombroses amenaces.

El Claqueta i acció! d’enguany s’estructura en dos tipus de sessions. Un són les projeccions itinerants a diversos equipaments. Es tracta d’una selecció total de set films que denuncien problemàtiques com la contaminació per plàstics o la pèrdua d’hàbitats i biodiversitat, però que alhora plantegen solucions a través d’experiències reals. L’altre tipus de sessions consisteixen en passis de tres curtmetratges que s’agrupen d’acord a temàtiques comuns. Són les anomenades sessions especials, les quals conviden a reflexionar sobre el malbaratament alimentari i la petjada ecològica de les nostres dietes, la conservació dels ecosistemes aquàtics i l’ús dels recursos hídrics, el problema global dels residus plàstics que s’acumulen als mars i oceans, i l’inevitable canvi climàtic que vivim.

Un complet cicle que a més crea un marc excel·lent per acollir, del 6 al 14 de novembre, la celebració de la 26ª edició del FICMA, una cita plena de noves pel·lícules i moltes més activitats.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 16 Setembre 2019
  • Comparteix