Tornar

Els cinc integrants de la formació vestits amb roba de colors vius

Un clàssic de la música llatinoamericana, al Fòrum

Los Tigres del Norte repassen el seu repertori a Barcelona

Rancheras, corridos, balades... Amb aquest repertori, Los Tigres del Norte ha esdevingut unes de les bandes basades en els sons llatinoamericans més conegudes a Europa. Els veureu en viu i en directe el diumenge, 7 d’abril, a l’Auditori Fòrum.

L’actuació, organitzada per The Project, forma part del Guitar BCN, un festival que, aquest cop, fixa la seva atenció en el nord de l’Amèrica Llatina i ens porta un cop més a Barcelona un clàssic d’aquesta escena que ha acabat en els últims anys, convertit en un símbol i en la veu de part de l’escena llatina.

I és que, amb les lletres de les cançons que interpreten, reflecteixen la manera de pensar i de sentir dels i de les habitants de molts dels països de la zona i defensen els seus drets. De fet, ja fa més de  mig segle que ho fan, un període durant el qual han llançat prop de 55 discos, amb set-centes cançons. Han venut trenta milions de còpies dels seus discos i, és clar, han guanyat tota mena de premis, entre els quals 140 discos de platí, 135 d’or i un de diamant, a més de sis premis Grammy i dotze Grammy llatins. Penseu que, en un únic concert a Los Angeles, van aplegar... més de 200.000 persones!

Nascuda l’any 1968 a Sinaloa (Mèxic), la banda és molt popular al seu país (i també a Colòmbia), però especialment als EUA (a Califòrnia i a Texas) on és tota una referència entre les comunitats mexicanes. La reunión, de l’any 2022, és l’últim llarga durada que han editat, però en els últims anys han editat senzills, entre els quals Pan y miel, She is wow o, aquest 2024, La venganza, que segur que faran sonar en el concert del Fòrum.

Si no us voleu perdre uns clàssics de l’escena musical del nord de l’Amèrica Llatina, no deixeu passar l’actuació de Los Tigres del Norte, però abans de venir consulteu al web de l’Auditori Fòrum tota la informació sobre la cita.

Data de publicació: Dimecres, 03 Abril 2024
  • Comparteix