Tornar

Imatge promocional del cicle de cinema Five From Coppola’s Heart

Cinc asos de Coppola

El Club Phenomena dedica un cicle al cineasta que inclou Apocalypse Now, The Outsiders, The Conversation, Rumble Fish i The Cotton Club.

Phenomena, The Ultimate Cinematic Experience, va néixer com a sala i club de cinèfils amb l’objectiu de tornar a fer del cinema un acte social i de recuperar l’emoció perduda de gaudir d’una història davant d’una pantalla gegant, tant en sistema digital com analògic (en 70 i 35 mm).

Una manera de fer-ho és mitjançant les reestrenes i la programació de cicles, com el que aquests dies dedica al director nord-americà Francis Ford Coppola. Es titula Five From Coppola’s Heart i inclou la projecció de cinc pel·lícules. Segons Phenomena, “hi ha dos Coppola: el comercial i l’independent, que aposta per les temàtiques i estils més personals”, i és aquest darrer qui ha inspirat la tria dels films.

Després de projectar Apocalypse Now: Final Cut (1979) i The Outsiders (Rebels, 1983), encara queden per davant tres títols. El 4 de març a les 20.15 s’hi exhibirà The Conversation (1974), una cinta d’intriga i espionatge protagonitzada per Gene Hackman que va guanyar la Palma d’Or al festival de Cannes.

L’endemà a les 15.20 h serà el torn de Rumble Fish (La ley de la calle, 1983). Rodada en blanc i negre –tret d’uns peixos especialment agressius, que són en color–, explica la història d’un jove que, en absència del seu germà gran, no vacil·la a enfrontar-se amb el cap d’una banda rival. El repartiment inclou Matt Dillon, Mickey Rourke i Diane Lane, i va suposar el debut cinematogràfic del nebot del director, Nicolas Cage.

Per finalitzar, el dia 19 a les 16 h tindrà lloc el passi de Cotton Club (1984), una producció que compta amb Richard Gere, Bob Hoskins i (altre cop) Diane Lane com a intèrprets i que recrea l’ambient d’un night club de Nova York l’any 1919, en una ciutat sacsejada pels enfrontament entre gàngsters. A més de Coppola i de William Kennedy, en el guió s'hi reconeix la mà de Mario Puzo, autor de diversos llibres sobre la màfia, com El Padrí, que va inspirar la saga de la família Corleone.

L’entrada per a cadascun dels passis costa entre 7 i 8 euros i es pot comprar de forma anticipada a través dels respectius enllaços.

Data de publicació: Dilluns, 27 Febrer 2023
  • Comparteix