Tornar

Els dos actors protagonistes retratats de primer pla al cartell que anuncia la funció

La complexitat de les relacions familiars, a Dau al Sec

Un text d'un autor brasiler resident a Barcelona arriba a l'escenari del Poble-sec de la mà de la plataforma de creadors Teatre dels Argonautes i la companyia Diversitat Teatral.

La sala Dau al Sec mostra entre el 19 i el 29 de maig un muntatge coproduït per la companyia Diversitat Teatral i la plataforma de creadors Teatre dels Argonautes. Porta a l'escenari el text de l'autor brasiler Kléber Luiz Bosque Un incendi sobre la pluja rara, que analitza la complexitat de les relacions fraternals i paterno-filials.

Firma el text i el dirigeix un autor resident a Barcelona i integrant del Teatre dels Argonautes, i l'interpreten l'actor Joan Monells i Emili Corral, que és codirector de Diversitat Teatral, una companyia nascuda per portar a l'escenari la diversitat funcional.

Ells defensen en escena un text que pren la forma d'un thriller dramàtic. Està ambientat a Marsella, una ciutat caòtica en la qual dos germans es retroben en un pis. És un espai fred i humit on els dos germans faran evidents les seves rancúnies, indiferències i fracassos, i posaran sobre la taula les complexitats inherents a les relacions familiars.

Els personatges us parlaran durant una mica més d'una hora sobre amors i desitjos, però també sobre odi, orgull i mentides, unes passions que estan molt presents en el muntatge, igual que la por, la gelosia, la ira o la tristesa.

Kléber Luiz Bosque, l'autor i director del text, és un dramaturg, director i gestor cultural. Ha escrit i dirigit una trentena d'obres teatrals i s'ha format entre el Brasil, l'Escola Eòlia de Barcelona i l’Obrador Internacional de la Sala Beckett. Ha estat impulsor i coordinador de projectes dedicats a difondre la nova narrativa llatinoamericana com DNI+D (Teatre Tantarantana). Va ser resident de Fabra i Coats Fàbrica de creació i l'any 2013 va obtenir el premi Pepe Rubianes de Teatre per l'espectacle Obispo.

Si voleu que us parlin sobre relacions familiars mentre descobriu un autor i director que potser no coneixíeu, veniu a veure Un incendi sobre la pluja rara, però abans consulteu la informació sobre les representacions al web de Dau al Sec.

 

Data de publicació: Divendres, 13 maig 2022
  • Comparteix