Tornar

Una imatge de la creació mural no figurativa que podeu veure a la Nau Bostik

Control i descontrol a B-Murals

L'artista urbà Sawe crea una instal·lació i exposició a les dependències de la Nau Bostik que es pot veure fins al setembre.

Amb el títol Industrial Scribers, el barceloní Martí Carós, més conegut pel seu nom artístic, Sawe, mostra fins al 14 de setembre pròxim una instal·lació i exposició a B-Murals, l'espai dedicat a l'art urbà situat dins del complex de la Nau Bostik. El pròxim cop que passeu per l'espai, veniu a donar un cop d'ull a una creació en la qual es combinen l'ordre i el caos.

Tot passa a B-Murals, un centre dedicat a l'art urbà. Ofereixen suport a la creació, tant donant impuls a projectes d'art urbà com proposant residències als artistes i organitzant i exposicions d'obres i instal·lacions com la que ara acaba d'inaugurar Sawe. L'artista es va graduar en il·lustració a l'Escola Massana i es va dedicar temporalment en l'animació, però una exposició a Nova York el va decidir a centrar-se en la seva carrera artística.

Veureu un exemple de les seves creacions en la instal·lació Industrial Scribers (a la imatge), una bona mostra d'unes obres en els quals l'artista ens planteja una duplicitat entre control i descontrol, entre ordre i caos. Aquí ret homenatge a l'àmbit industrial i omple l'espai amb uns metalls i una col·lecció de logos corporatius que us faran pensar en la Nova York dels anys 70.

En les creacions de Martí Sawe trobareu detalls dibuixats amb la màxima cura, però també uns gargots que tot ho confonen i que, de fet, desfiguren i alteren el motiu principal.

El resultat d'aquesta duplicitat entre ordre i caos són unes obres de colors plans i amb textures diverses, unes obres que respiren sinceritat en la seva confusió i que ens submergeixen en un món ric en llenguatges pictòrics, en color i en ritme. Són unes creacions sense un missatge específic i tancat. Com en la mateixa realitat, en aquestes creacions d'art urbà trobarem un soroll visual que ens farà pensar en la globalització i en la constant difusió de missatges que reclamen la nostra atenció, una circumstància pròpia del nostre temps.

I és que, després de més de quinze anys treballant en la il·lustració i l'animació, l'artista va sentir la necessitat de crear alguna cosa totalment oposada als missatges breus i directes als quals estava acostumat i va començar a fugir de la lògica i col·locar el joc i l'experimentació en el centre dels seus objectius.

Si voleu veure la creació més nova de Martí Sawe, haureu de passar per B-Murals, però abans de venir consulteu al web d'aquest espai tota la informació sobre la instal·lació.

Data de publicació: Dimarts, 28 maig 2024
  • Comparteix