Tornar

Imatge gràfica de les convocatòries 2023 de les Beques Montserrat Roig i Carme Montoriol

Obertes les convocatòries de les Beques Montserrat Roig i Carme Montoriol 2023

Es poden presentar les sol·licituds fins al 13 de febrer.

El programa Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO de l'Institut de Cultura de Barcelona obre les convocatòries de les Beques Montserrat Roig i Carme Montoriol 2023.

Les Beques o Premis Montserrat Roig s'adrecen a projectes d'escriptura de qualsevol gènere literari (narrativa, poesia, assaig, crònica, memòries), i els i les sol·licitants han de ser autors i autores que escriguin en català o castellà i que hagin publicat com a mínim un llibre. Hi ha un total de vint beques, i es tindran en compte equilibris de gènere i de llengües. Les persones becades disposaran durant dos mesos d’un espai singular de la ciutat per desenvolupar el projecte d’escriptura presentat. Rebran una dotació de 3.000 €. L’espai de treball estarà disponible en dos períodes al llarg de l’any: entre els mesos de març i juny del 2023 (torn de primavera), i els de setembre i novembre del 2023 (torn de tardor).

Les Beques o Premis Carme Montoriol són beques per escriure obres de teatre adreçades a dramaturgs que escriguin en català o castellà que hagin estrenat com a mínim una obra en el circuït professional en els darrers cinc anys. A cada edició se'n convoquen quatre, repartides en dos torns de dues beques. Com en el cas de les Beques Montserrat Roig, les persones seleccionades rebran una dotació de 3.000 € i disposaran durant dos mesos d'un espai on desenvolupar el seu projecte d'escriptura de teatre.

Espais

En el cas de les Beques Montserrat Roig, els espais disponibles estan dins els següents equipaments:

- Casa Batlló
- Biblioteca de Catalunya
- Reial Acadèmia de Bones Lletres
- Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
- Fundació Joan Miró
- Biblioteca Gabriel García Márquez
- Biblioteca Francesca Bonnemaison
- Castell de Montjuïc
- Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona
- Museu Picasso

Pel que fa a les Beques Carme Montoriol, els espais seran:

- Centre de les Arts Lliures - Fundació Joan Brossa
- Nau Ivanow
- Sala Beckett
- Teatre Tantarantana

El termini de presentació de les sol·licituds és del 23 de gener al 13 de febrer. Consulteu tots els detalls de les convocatòries aquí.

Data de publicació: Dilluns, 23 Gener 2023
  • Comparteix