Tornar

Cartell de la convocatòria del 2022

El Premi Joves Creadores 2022 enfoca totes les maternitats

El lema escollit és "Les nostres mares", i la convocatòria estarà oberta del 12 de setembre al 28 d'octubre.

El Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison La Bonne, en col·laboració amb l’Institut de Cultura (ICUB) i la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona, obriran després de l’estiu una nova convocatòria del Premi Joves Creadores. Aquest guardó té per objectiu incentivar la producció i la creació audiovisual entre la població jove de dones de la ciutat.

El lema d'aquest 2022 és "Les nostres mares". "La relació entre mares i criatures està dotada de gran complexitat, plena de llums i ombres. Una relació que s’obre tant a aquelles mares, que havent parit o no, han maternat; com a aquelles que han estimat incondicionalment, o a les que han hagut d’abandonar les seves criatures", s'explica des de l'organització, que obre la convocatòria a "projectes que parlin de qualsevol tipus de maternitat, acollint així totes aquelles idees que abracin maternitats heterogènies". Hi haurà temps per presentar els treballs del 12 de setembre al 28 d'octubre. La guanyadora o guanyadores s'emportaran 5.000 euros per poder realitzar la proposta presentada, així com una residència tècnica a La Bonne per fer la postproducció. També participaran d’una mistress class amb una directora o realitzadora audiovisual.

El cartell de l'edició 2022 l'ha creat la il·lustradora Carmen Segovia. En diu: "He volgut representar les relacions maternes com històries que ens expliquen i ens expliquem, que escenifiquem i guardem a dins, narracions vives que creixen i canvien, amb esquerdes i fulgors”.

Estrena de Refugi

Dijous 7 de juliol a les 19 h els Cinemes Girona acolliran l'estrena del Premi Joves Creadores 2021. És el curtmetratge Refugi, d'Elena Maravillas, un videodiari sobre les tensions entre el desig de viure en comunitat i les inclemències de la vida laboral a través de documents audiovisuals domèstics de les seves amigues de Barcelona, Granada i Almeria. L'aforament per assistir a l'estrena ja està complet.

Trobareu més informació i les bases del Premi Joves Creadores 2022 al web de La Bonne.

Data de publicació: Dijous, 07 juliol 2022
  • Comparteix