Tornar

Representació d'un cervell.

El cor no oblida

Una conferència teatralitzada per descobrir la història de l’Alzheimer, des dels seus inicis fins a l’actualitat.

La ciència és el conjunt de coneixements obtinguts mitjançant l'observació i el raonament. Els seus principis estan basats en la predicció i en trobar resultats comprovables a partir de l’experiment. Aquests fets sembla que l’allunyen de l’art, però moltes vegades aquestes dues pràctiques convergeixen i s’associen per innovar cap a totes dues direccions. Creacions artístiques de tots els àmbits es poden analitzar o du a terme des d’un punt de vista científic, depenent d’on es posi l’enfocament durant el seu desenvolupament. Per oferir un espai on la ciència i l’art es trobin, el Centre Cívic Vil·la Urània acull el dilluns 27 de març El cor no oblida, una conferència teatralitzada que serà també una activitat de divulgació científica on es constatarà aquest lligam.

L’obra narra la història d’Auguste Deter, la primera dona diagnosticada amb la malaltia de l’Alzheimer. El dia del seu cinquantè aniversari, va començar a sentir una gelosia molt forta cap al seu marit. A mesura que passaven els mesos, la pèrdua de memòria era constant fins al punt que, en sortir de casa, no sabia refer el camí. Els signes d'inestabilitat anaven augmentant fins al dia que Deter, va sentir que algú la volia assassinar. Va ser ingressada a l’Hospital Psiquiàtric de Frankfurt on el doctor Alois Alzheimer va analitzarà durant mesos i va detectar uns patrons que l’allunyaven d’un diagnòstic comú. A partir d’aquest punt de partida, la conferència exposarà la figura del psiquiatre alemany i els detalls del descobriment de la malaltia que porta el seu cognom.   

L’activitat, que estarà a càrrec de l’Institut de Ciència i Teatre, serà una experiència per viatjar al passat. Us transportareu a la primera vegada que es va analitzar una persona afectada, descobrireu les troballes més transcendentals de l'estudi, com està en l’actualitat i quines són les previsions de futur de la malaltia. Si us agrada el teatre i teniu curiositat per conèixer més sobre la història, inscriviu-vos a la web, que hi ha entrades limitades! 

Podeu accedir a la reserva i a tota la informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 21 març 2023
  • Comparteix