Tornar

Una imatge gràfica del cartell que anuncia la mostra combinant el títol de l'exposició i un dibuix d'inspiració manga

Els 'cosplay' més increïbles, en imatges

Fotonostrum acull una mostra que converteix en imatges fotogràfiques les disfresses de personatges de manga més sorprenents.

La fotògrafa Susan Onysko, una de les professionals de la fotografia que ha estat cofundadora de l'espai barceloní Fotonostrum, mostra del 24 de maig al 31 de juliol un centenar llarg d'imatges, les que formen part de la mostra "Heroes of cosplay: from phenomenon to photography" ("Herois del cosplay: del fenomen a la fotografia").

Firma les imatges Susan Onysko, una artista que va començar a treballar fent retrats i fotografies de casaments, però que aviat va començar a combinar la dedicació a la família amb viatges per tot el món durant els quals ha copsat imatges espectaculars, tant de paisatges com d'activitats i mostres de cultures i subcultures diverses. Entre els seus últims projectes, però, el que la va posar en contacte amb el món del cosplay, gràcies als seus fills.

Aquesta pràctica fa que els aficionats al manga es transformin durant una estona en els seus herois i heroïnes de ficció preferits. Si heu estat en l'última edició del saló Manga Barcelona (pròxima cita, el desembre), segur que sabeu que a Barcelona també hi ha una destacada escena de cosplay. Coneixien aquesta pràctica els fills de Susan Onysko, que la van introduir en aquest món. Així va néixer un projecte fotogràfic que va dur la fotògrafa per convencions de cosplay de tots els EUA, fent retrats de les disfresses més reeixides i dels i les qui les havien fabricades.

Va copsar moltíssimes imatges, més de tres-centes de les quals van arribar a Fotonostrum. La galeria n'ha seleccionat prop de 120 que podreu veure en una mostra singular i amb un afegit especial: una quinzena de cosplayers dels EUA van acceptar deixar en préstec els seus cosplays per a la mostra i, per tant, els podeu veure exposats al costat de la fotografia corresponent.

Recordeu que hi ha visites guiades a l'exposició, en català i castellà en dissabtes alterns, a les 12 h. Us recomanem que feu reserva per no quedar-vos sense plaça (10,50 €; entrada anticipada).

Si us agrada el cosplay, l'art fotogràfic o totes dues coses, no us perdeu la mostra "Heroes of cosplay: from phenomenon to photography" que es pot veure a Fotonostrum, però abans de venir consulteu al web tota la informació al respecte.

Data de publicació: Dimarts, 21 maig 2024
  • Comparteix