Tornar

Els ballarins i ballarines de la companyia amb vestuari de colors vius en plena representació

De Cuba al món

La companyia Litz Alonso Dance Cuba presenta al Teatre Apolo un espectacle que reivindica les danses cubanes, des dels anys cinquanta del segle XX fins a l'actualitat.

Txa-txa-txa, mambo, son, bolero, rumba, conga, però, també, latin jazz, swing, rock i flamenc. Tots aquests ritmes els podreu sentir en un espectacle de música i dansa que ens acosta a la Cuba més acolorida, un espectacle enèrgic i vitalista que se centra en les danses de l'illa des del segle passat fins a l'actual. Teniu la companyia Litz Alfonso Dance Cuba al Teatre Apolo, del 7 al 26 de maig, amb Cuba vibra.

Amb música en directe i prop de vint-i-cinc artistes en escena, el muntatge, d'unes dues hores de durada, se centra en l'estil únic i personal de la coreògrafa Litz Alfonso, una de les artistes més conegudes de Cuba que ha portat la dansa del seu país arreu del món i que pren com a base la fusió coreogràfica i musical.

I és que la Litz Alfonso Dance Cuba reivindica les arrels diverses de la cultura cubana i, en concret, aposta pel sincretisme entre les arrels africanes i els orígens espanyols que marquen igualment la cultura i el caràcter cubà. Una tècnica depurada en les interpretacions i una energia imparable són elements centrals d'una proposta escènica amb música en viu que combina ritmes europeus i afroamericans.

L'espectacle s'ha vist des del Perú fins a la Xina i des d'Alemanya fins a Qatar, i a tot arreu ha estat un èxit espectacular. Com a responsable de tot plegat, una Litz Alonso que va coreografiar un dels videoclips més coneguts d'Enrique Iglesias (Bailando), que fa conferències i classes mestres arreu del món, que ha obtingut premis de tota mena (incloent-hi condecoracions reials a Espanya) i que lidera una companyia que tant actua a l'Havana com a Nova York... o a Barcelona.

Si voleu veure un espectacle que us posa en contacte en directe amb l'herència africana i espanyola de la cultura cubana, no us perdeu l'actuació de la Litz Alfonso Dance Cuba a Cuba vibra, però abans consulteu al web del Teatre Apolo tota la informació al respecte.

 

Data de publicació: Dimarts, 07 maig 2024
  • Comparteix