Tornar

Foto d'un conreu

Cultivar el planeta

Dues jornades per debatre l’adaptació del sistema alimentari a l’actual crisi climàtica i energètica.

Un dels factors que més contribueix al creixent efecte hivernacle és l’alimentació. La producció primària, el processat i manufactura, la distribució i el consum tenen un impacte directe en les actuals crisis climàtica i energètica, i el model globalitzat d’avui agreuja encara més aquesta situació. Aquest segle, la humanitat s’enfronta a l’enorme repte de conciliar l’alimentació d’una població que creix imparable amb l’equilibri ecològic i social. Per parlar-ne, i en el marc de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible Barcelona 2021, Unió de Pagesos junt amb altres entitats i institucions organitzen les jornades Atmosterra, que tindran lloc el 16 i 17 d’octubre a l’Institut d’Estudis Catalans.

La jornada compta amb una subvenció de l’Ajuntament de Barcelona de la línia de Ciència i Universitats de la seva convocatòria general per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2021. El seu objectiu és el de debatre l’adaptació del sistema alimentari a la crisi climàtica i energètica d’avui i, alhora, garantir el seu accés a tota la població. Durant la primera jornada, el dissabte 16 d’octubre, a més de les sessions inaugurals i de benvinguda, tindran lloc diverses ponències i taules rodones en les quals es farà una diagnosi del sistema alimentari i del seu impacte en la societat i el medi ambient, així com de les condicions per tal de virar cap a un model més sostenible que ens permeti no només mitigar sinó també revertir l’escenari climàtic actual.

A la segona jornada, el diumenge 17 d’octubre, les sessions s’orientaran a donar a conèixer algunes bones pràctiques, casos d’èxit, idees innovadores i iniciatives agrícoles i de recerca a favor d’un nou model alimentari més responsable. Les jornades comptaran amb professionals de diversos àmbits implicats amb el sistema alimentari i la cerca de solucions cap a la sostenibilitat com ara l’agricultura, la ramaderia, l’emprenedoria, la recerca o la comunicació, entre altres.

Més informació en aquest enllaç.

 

Data de publicació: Dijous, 14 Octubre 2021
  • Comparteix
  • Deixa el teu comentari
  • Tots els comentaris

Envia'ns un comentari i comparteix la teva experiència d'aquest esdeveniment. Si tens algun dubte o suggeriment pots fer clic en aquest enllaç.

* El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Comentaris

  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per validar que vostè és un visitant humà i preveure spam.