Tornar

Foto d'un conreu

Cultivar el planeta

Dues jornades per debatre l’adaptació del sistema alimentari a l’actual crisi climàtica i energètica.

Un dels factors que més contribueix al creixent efecte hivernacle és l’alimentació. La producció primària, el processat i manufactura, la distribució i el consum tenen un impacte directe en les actuals crisis climàtica i energètica, i el model globalitzat d’avui agreuja encara més aquesta situació. Aquest segle, la humanitat s’enfronta a l’enorme repte de conciliar l’alimentació d’una població que creix imparable amb l’equilibri ecològic i social. Per parlar-ne, i en el marc de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible Barcelona 2021, Unió de Pagesos junt amb altres entitats i institucions organitzen les jornades Atmosterra, que tindran lloc el 16 i 17 d’octubre a l’Institut d’Estudis Catalans.

La jornada compta amb una subvenció de l’Ajuntament de Barcelona de la línia de Ciència i Universitats de la seva convocatòria general per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2021. El seu objectiu és el de debatre l’adaptació del sistema alimentari a la crisi climàtica i energètica d’avui i, alhora, garantir el seu accés a tota la població. Durant la primera jornada, el dissabte 16 d’octubre, a més de les sessions inaugurals i de benvinguda, tindran lloc diverses ponències i taules rodones en les quals es farà una diagnosi del sistema alimentari i del seu impacte en la societat i el medi ambient, així com de les condicions per tal de virar cap a un model més sostenible que ens permeti no només mitigar sinó també revertir l’escenari climàtic actual.

A la segona jornada, el diumenge 17 d’octubre, les sessions s’orientaran a donar a conèixer algunes bones pràctiques, casos d’èxit, idees innovadores i iniciatives agrícoles i de recerca a favor d’un nou model alimentari més responsable. Les jornades comptaran amb professionals de diversos àmbits implicats amb el sistema alimentari i la cerca de solucions cap a la sostenibilitat com ara l’agricultura, la ramaderia, l’emprenedoria, la recerca o la comunicació, entre altres.

Més informació en aquest enllaç.

 

Data de publicació: Dijous, 14 Octubre 2021
  • Comparteix