Tornar

David Armengol. © Pep Herrero

David Armengol, nou director artístic de La Capella

Nascut a Barcelona, és comissari independent i combina la pràctica curatorial amb la gestió cultural i la docència.

David Armengol (Barcelona, 1974) serà el responsable de la direcció de l'espai La Capella els propers quatre anys, amb possibilitat d'un any més de pròrroga. El jurat que ha resolt el concurs públic ha valorat el projecte presentat per Armengol com la millor proposta, i l'ha definit com a "continuista i per tant molt viable" i que "aporta garanties de tirar endavant pel que fa a mitjans i estructura". El jurat el formaven Oriol Gual Dalmau, cap del Servei d'exposicions i director de la Virreina i Capella (1990-1999) i director de La Capella (1999-2020); Anna Ramírez Galván, directora de Teixit Cultural de l’Institut de Cultura de Barcelona; Lola Lasurt Bachs, artista visual i docent, i Jordi Ferreiro Ouro, artista i educador, membres de la junta de la PAAC que han actuat com una única veu i vot; Martina Millà Bernad, cap d'exposicions de la Fundació Joan Miró de Barcelona; Jordi Antas Barranco, comissari independent i mediador, i Clàudia Elies Oliveras, responsable del Programa d’Arts Visuals de Can Felipa.

Armengol és comissari independent i combina la seva pràctica curatorial amb altres activitats paral·leles com la gestió cultural i la docència. Els seus projectes s’han pogut veure en espais d'art contemporani com CaixaForum Barcelona (2008), Matadero Madrid (2010), la Fundació Joan Miró de Barcelona (2012-2013), Fabra i Coats Centre d'Art Contemporani de Barcelona (2014), l’EAC - Espacio de Arte Contemporáneo de Montevideo, a l'Uruguai (2015), Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona (2016), Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet (2019), el Centre d’Art La Panera de Lleida (2019) o Tabacalera Promoción del Arte a Madrid (2020). El seu treball ha mantingut sempre una forta anàlisi contextual, formant part de l’equip de coordinació de Sant Andreu Contemporani (2009-2013), sent col·laborador extern a La Capella durant diverses temporades (2016-2020) o comissariant, amb la Diputació de Barcelona, una itinerància de la col·lecció MACBA (2017-2019) pels centres d’art de la província de Barcelona.

L'espai expositiu La Capella es troba ubicat en el conjunt monumental de l’Hospital de la Santa Creu i de la Casa de la Convalescència. És un referent per a la creació d’art emergent a través del programa Barcelona Producció, que des del 2006 ha incentivat la producció en l’àmbit de les pràctiques artístiques contemporànies promovent la participació d’artistes, comissaris, crítics, investigadors i altres professionals, mitjançant una convocatòria oberta i una selecció de projectes efectuada per un jurat independent.

Data de publicació: Dimarts, 01 Juny 2021
  • Comparteix