Tornar

'De mur a mur' recopila pintades dels anys 70

L'exposició es pot visitar a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona fins al 25 de setembre

Són una de les manifestacions més antigues de la humanitat, reflex de les societats que les van generar, una expressió menystinguda que per uns dies cobra rellevància a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona. L'exposició De mur a mur recopila fotografies realitzades als murs de Barcelona entre el 1974 i el 1977, una època convulsa i transformadora, un canvi social rellevant que també apareix reflectit a les inscripcions de tota mena que ciutadans anònims d'aleshores van realitzar.

La selecció d'imatges procedeix del llibre Pintades. Barcelona: de Puig Antich al Referèndum, un volum editat l'any 1977 amb imatges de diferents autors de l'època com ara Felix Camprubí, Lluís Crusellas, Joan Fontcuberta, Eusebi Gonzàlez, Siso Mitjanas, Josep Moliner, Miquel Moix, Lluís Muñoz, Salvador Obiols, Ramon Pi, Enric de Santos, Manel Úbeda, Raul Vendrell o Cristina Zelich. A través d'aquestes imatges podrem copsar un document social de primer ordre que ens revela les convulsions socials que es van viure a la ciutat al període de la Transició.

Al voltant de l'exposició, a més a més, es realitzarà la taula rodona Els murs parlen!, una activitat que tindrà lloc el dia 28 de juny a les 19 h a l'Espai 4 del Palau de la Virreina. L'activitat comptarà amb la moderació de Jaume Rodri, sociòleg, i la participació d'Arnau Puig, filòsof i crític d’art, Manel Úbeda, fotògraf, i Patrícia Gabancho, periodista. Presentaran l'acte Natasha Christia, directora artística del Festival DOCfield>16.

 

Data de publicació: Dimecres, 15 Juny 2016
  • Comparteix