Tornar

Fotograma de la pel·lícula Una bonita mañana

La desena edició de l'Inclús s'obre amb l'estrena del nou film de Mia Hansen-Løve

El festival promou obres audiovisuals sobre la temàtica de diversitat funcional, amb l'objectiu de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat des d'un punt de vista diferent. 

L'Inclús, Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona arriba a la desena edició, i ho fa com el primer dia: apostant per l'audiovisual amb la diversitat funcional com a eix central. Aquest 2022 es farà del 29 de novembre al 5 de desembre a CaixaForum Barcelona, i es podran veure 27 peces que han estat seleccionades d'entre 357 obres rebudes. Totes han estat adaptades per a persones amb discapacitat auditiva i visual, íntegrament, i els passis comptaran amb la presència d'intèrprets de llengua de signes. L'Inclús tindrà també diferents activitats paral·leles, especialment destinades al públic familiar.

La inauguració del festival la protagonitzarà la pel·lícula francesa Una bonita mañana, dirigida per Mia Hansen-Løve, llargmetratge que tracta sobre una malaltia degenerativa. Acabada la projecció hi haurà un col·loqui en què intervindrà l'exfutbolista i entrenador Juan Carlos Unzué, que el 2020 va anunciar que havia estat diagnosticat d’esclerosi lateral amiotròfica (ELA). La cloenda estarà reservada per a Estamos hechos para entendernos, de Pascal Elbe, un film que narra la història d'un professor de cinquanta anys que descobreix que està perdent l'audició. Altres títols que es podran veure a l'Inclús seran My Brother is Deaf, de Peter Hofman Kimball; Duchenne Boys, de Sohrab Kavir; Yarik Vive, de Màrius Riba Isart, o La consagración de la primavera, de Fernando Franco. La programació inclou tant documentals com llargmetratges i curtmetratges de ficció, amb títols arribats d'onze països. A més, el festival combinarà les projeccions presencials amb la programació emesa per televisió a través de La Xarxa de Televisions Locals de Catalunya i Betevé

Més informació i entrades, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 23 novembre 2022
  • Comparteix