Tornar

Una imatge del carrer de la Riereta amb l'entrada a la Sala Fènix en primer terme

Deu anys d'històries a la Sala Fènix

La sala teatral i espai d'exposicions del carrer de la Riereta celebra l'aniversari de la creació amb una mostra.

On éreu el 13 de març de l'any 2013? Potser no ho recordeu, però sí que ho saben perfectament en Felipe Cabezas i la Isabella Pintani, dues persones nascudes per al teatre que venien de països diversos, però que van bastir a Barcelona un projecte escènic conjunt: la Sala Fènix. Ara, commemoren els deu anys que han passat des d'aquell moment amb una exposició sobre la història de la sala, 10 anys sembrant històries, que podreu veure fins al 9 d'abril.

Isabella Pintani és nascuda a Itàlia i Felipe Cabezas, a Xile. Ells van crear un espai pensat per donar a conèixer un seguit d'històries plurals i diverses, aquelles que tenen la capacitat de canviar les persones que les escolten i, per tant, la societat en la qual vivim. És un teatre de petit format, amb programació adulta i familiar i un espai d'exposicions que es combinen amb l'activitat teatral.

Ara, aquest espai està ocupat per una mostra que aplega els cartells de les obres que s'hi han vist durant aquests anys i que recorda també tot d'anècdotes i experiències viscudes al voltant d'aquestes estrenes: des de l'actor que es va deixar encès al camerino el telèfon que es va passar sonant tota la representació, fins als espectadors que es van equivocar de teatre, van entrar igualment a veure la funció, i es van convertir en incondicionals de la sala.

Són només alguns dels moltíssims moments que s'han viscut i es continuaran vivint en aquest espai teatral, l'essència del qual queda resumida en una mostra que deixa constància de l'activitat teatral de la sala però, també, del compromís amb l'escena barcelonina dels creadors d'aquest espai.

Si voleu repassar la història de la Sala Fènix, veniu a veure l'exposició 10 anys sembrant històries, però abans consulteu la informació al respecte al web d'aquest espai.

Data de publicació: Dimarts, 21 març 2023
  • Comparteix