Tornar

Diada Pau Casals

La celebració més gran de la Diada Pau Casals, al Turó Park

Un homenatge al músic amb els Nens del Vendrell, VOZES, l’Orquestra Montsalvatge i un grup de quaranta violoncel·listes.

La ciutat fa des del 2016 que celebra la Diada Pau Casals al voltant de la data en què Barcelona va nomenar Fill Adoptiu al músic, li va concedir la Medalla de la Ciutat i va posar el seu nom a l’avinguda situada al peu del Turó Park, el 16 de juny de 1934. Any rere any, els actes s’han fet cada cop més grans, han augmentat els músics que hi participen i el públic, amb l’únic objectiu de rememorar la bellesa dels ideals que el llegat viu de Pau Casals i la ciutat de Barcelona comparteixen: la pau, la democràcia i la llibertat. Obriran aquesta edició els Nens del Vendrell, ciutat nadiua del compositor. Tot seguit podrem escoltar Puigsoliu “poema simfònic” de Joaquim Serra, i Serenata per a cordes, de P.I. Txaikovski, gràcies a l’Orquestra Montsalvatge de l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell. També hi assistirà l’Orquestra Simfònica VOZES, que tocarà Orfeu als inferns (Obertura) de J. Offenbach, i Polka Trish-Trash de J. Strauss. Per tancar la celebració, un grup de quaranta violoncel·listes, format pel professorat i l'alumnat dels principals conservatoris i escoles de música de Barcelona, i dirigits per Antoni Ros-Marbà, interpretaran la Sardana de Sant Martí del Canigó de Pau Casals. L’adéu final de l’acte el farà la peça amb què més s’identifica el violoncel·lista, El Cant dels Ocells.

La Diada Pau Casals d’aquest any se celebrarà el dia 20 de juny a partir de les 20.00 hores, a l’esplanada del Turó Park.

L’acte és totalment gratuït i de lliure accés. Trobareu tota la informació al web de la Fundació Pau Casals.

Data de publicació: Dimarts, 11 Juny 2019
  • Comparteix