Tornar

Ruta d'Einstein

Els dies que Einstein va passar a Barcelona

Seguiu, amb les recomanacions de Visit Barcelona, la ruta que el físic i matemàtic alemany va fer durant la seva estada a la ciutat.

Fa temps que Barcelona capta les mirades de molts racons del planeta i és objecte de destí dels viatgers internacionals. Però, abans del boom turístic actual, algunes personalitats il·lustres ja decidien trepitjar la capital catalana. Una d’elles va ser Albert Einstein. El físic i matemàtic alemany va passar sis dies a la ciutat l’any 1923 i, gràcies a l’expectació que aquest fet va generar, teniu l’oportunitat de seguir la ruta d’Einstein on descobrireu el recorregut que va fer, els edificis que va visitar i, fins i tot, on va sopar durant una de les seves emblemàtiques nits a Catalunya.

Esteve Terrades, un reconegut físic català, va convidar-lo formalment a Barcelona per tal que impartís conferències científiques sobre les seves teories. Després de la seva reconeguda gira pel Japó, el físic alemany va comunicar per telegrama que s’aproximava a la ciutat, sense especificar dia ni hora d’arribada. Així, la primera parada d’aquesta ruta científica és l’estació de França, ja que va optar pel tren com a mitjà de transport.

Durant la seva estada va dur a terme diverses xerrades a l’Institut d'Estudis Catalans i a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona que van suposar un moment molt important per a la ciència a la ciutat. També va visitar l’Escola Industrial de Barcelona on el van obsequiar amb dos discos de música popular catalana i va assistir a una actuació de cobla sardanista. Als moments d’oci Einstein va visitar l’Ajuntament de Barcelona, va sopar a l’Hotel Ritz amb diverses personalitats polítiques i científiques i, com a petició personal, va demanar fer una visita al Port Vell, on va recórrer amb canoa les aigües properes al varador.

Aprofiteu per descobrir quin va ser el recorregut que Albert Einstein va fer durant els seus sis dies a la ciutat i endinseu-vos en l’arquitectura i urbanisme modernistes que el científic va visitar a Barcelona. Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 27 juliol 2022
  • Comparteix