Tornar

El dibuix d'una càmera de cinema i d'unes verdures fresques serveix per anunciar el cicle de projeccions

Documentals a la fresca per acomiadar l'estiu

L'Espai Jove la Fontana programa durant el mes de setembre tres sessions de cinema sobre el món d'avui.

Gaudiu dels últims dies de l'estiu, que això s'acaba. I per ajudar-nos a tornar a entrar en contacte amb la realitat més estricta, a l'Espai Jove la Fontana programen aquest mes de setembre tres documentals que es projectaran a l'aire lliure els dijous 15, 22 i 27 de setembre. És l'edició d'enguany del cicle Documentals frescos.

És una cita setmanal amb el món documental, amb una programació que toca aspectes diversos de la vida del nostre temps, sempre amb una preocupació social clara. Són documentals que, en molts casos, s'han pogut veure en festivals diversos i que van acompanyats d'un col·loqui posterior durant el qual els i les assistents comparteixen el que els ha suggerit la projecció.

El dijous, 15 de setembre, es projecta a la plaça situada darrere de l'Espai Jove la Fontana el film Lesbofòbia, una creació del col·lectiu Creación positiva, una organització feminista nascuda a Barcelona l'any 2001 i que, entre moltíssimes iniciatives més, ha impulsat una exposició i aquest film documental, en el qual deu veus ens parlen sobre les causes, les raons i la manera de combatre la fòbia a l'homosexualitat femenina.

L'espai Sense Ficció de TV3 va produir el segon documental que veurem projectat el dijous, 22 de setembre, i que firmen Albert Elfa i Ricard Elis. Es titula Solitud i ens parla sobre uns adolescents que s'acostumen a socialitzar únicament mitjançant la xarxa i que, desconnectats de la vida real, acaben tancats a les seves cambres durant anys, incapaços de fer front a les exigències de la vida social i víctimes d'un fort sentiment de solitud.

Torneu a la plaça el dijous, 29, i veureu com quatre dones sense pèls a la llengua, Esther Galván Rubio, Carolina Herrero Schell, Marina López Baena i Ana Martínez Martín, parlen sobre l'escena punk i hardcore de l'Estat des d'una perspectiva feminista. I relaten episodis d'apoderament, però també de violències.

Si no us voleu perdre tres sessions de cinema documental que us connectaran novament amb la realitat un cop passat l'estiu, veniu a l'Espai Jove la Fontana, però abans consulteu al seu web tota la informació sobre les projeccions.

Data de publicació: Dimarts, 13 Setembre 2022
  • Comparteix