Tornar

La Ventafocs protagonista pujada en una carrossa en un moment de la funció

Un drama burlesc porta les millors veus rossinianes al Liceu

'La Cenerentola' torna a l'escenari del gran teatre de la Rambla amb el tenor Javier Camarena com una de les grans estrelles.

L'any 1817 i en un període de només vint-i-un dies, Gioachino Rossini va escriure La Cenerentola, ossia la bonta in triunfo, una creació que, malgrat les presses, va ser tot un èxit (l'any següent, ja s'estrenava a Barcelona) i que parlava, amb humor, sobre un món i una societat que, rellegits, bé podrien ser els d'avui. Veniu-ho a veure al Gran Teatre del Liceu del 16 de maig a l'1 de juny.

Les representacions a Barcelona d'aquest melodramma giocoso en dos actes tindrà com a gran al·licient, a més d'un muntatge ple d'humor i de color, el repartiment vocal, que aplega sobre l'escenari algunes de les veus més prestigioses del moment entre aquelles que inclouen les obres de Rossini en el seu repertori.

Així, al primer repartiment tindreu al tenor Javier Camarena en el paper de Don Ramiro; a Florian Sempey com a Dandini; a Paolo Bordogna com a Don Magnífico, a Isabella Gaudí com a Clorinda, a Maria Kataeva com a Clorinda i a Erwin Schroott com a Alidoro.

Ells i elles us expliquen una història posada en escena per Emma Dante i amb escenografia de Carmine Maringola que adapta el relat de La ventafocs de Charles Perrault. Es va haver d'escriure a tot córrer per substituir una obra ja programada i censurada finalment per immoral.

La història de la noia desafavorida que viu explotada pels seus parents i acaba casada amb un príncep es transforma en mans de Rossini i el llibretista Jacopo Ferretti en una obra de la qual s'han suprimit els elements màgics.

Aquí, la madrastra esdevé un padrastre tirànic, Don Magnifico; la fada es converteix en Alidoro i apareix un preceptor del príncep, Don Ramiro, capaç de veure la condició honesta d’Angelina, la Cenerentola. Què passarà si el príncep intercanvia la indumentària amb el seu escuder? Veniu a descobrir-ho i no patiu, que ja us diem que el muntatge té un final feliç.

Si no us voleu perdre La Cenerentola i els grans actors, actrius i cantants  que l'interpreten, veniu al Gran Teatre del Liceu, però abans consulteu al web tota la informació al respecte.

Data de publicació: Dimarts, 14 maig 2024
  • Comparteix