Tornar

Fotografia dels actors Josep Maria Flotats i Pep Planas sobre l’escenari mentre interpreten els papers de Voltaire i Rousseau.

Un duel dialèctic entre Voltaire i Rousseau

Josep Maria Flotats porta al Teatre Romea un text de Jean-François Prévand que s’estrena el 22 de febrer. 

Dos dels filòsofs més importants del segle XVIII es troben sobre l’escenari del teatre per tenir un  combat verbal a partir del qual podreu endinsar-vos en el món d’aquestes dues personalitats emblemàtiques de la Il·lustració. Voltaire/Rousseau. La Disputa és l’obra escrita pel francès Jean-François Prévand, adaptada i dirigida per Flotats, amb traducció al català de Salvador Oliva. Us perdreu aquest apassionant diàleg entre els dos pensadors?

Rousseau recorre a Voltaire per esbrinar qui és l’autor d’un pamflet difamatori que l’acusa d’haver abandonat els seus cinc fills. Aquest és el pretext a partir del qual ambdós filòsofs s’aventuren en un debat intel·lectual en què afloren les seves discrepàncies sobre qüestions com Déu, la igualtat, la propietat, la cultura, l’educació i el teatre, entre altres conceptes crucials. 

A partir de les interpretacions de Josep Maria Flotats i Pep Planas que encarnen, respectivament, els personatges de Voltaire i Rousseau, experimentareu una confrontació d’idees intensa, vibrant, ferotge i divertida en què observareu les formes oposades de concebre el món i la societat d’aquests dos filòsofs i escriptors. Així doncs, aquesta és una oportunitat única no només per descobrir en profunditat els individus de Voltaire i Rousseau, sinó també per conèixer les qüestions socials i intel·lectuals del període de la Il·lustració.  

Si voleu assistir a aquest enfrontament dialèctic entre Voltaire i Rousseau, aprofiteu l’ocasió per gaudir de la creació de Prévand amb el muntatge Voltaire/Rousseau. La Disputa, que s’inaugura el 22 de febrer fins al 17 de març. L’horari és a les 17.30 h o a les 20 h, segons la funció. El 16 de març es durà a terme una representació accessible a les 18 h. El preu de l’entrada general oscil·la entre els 23 € i els 27 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web del Teatre Romea

Data de publicació: Divendres, 16 Febrer 2024
  • Comparteix