Tornar

22@

Els edificis més sostenibles de la ciutat

Seguiu la ruta impulsada per Visit Barcelona i descobrireu el barri més compromès amb el medi ambient.

El districte 22@ Barcelona és un projecte de transformació innovador que pretén convertir el barri del Poblenou en un espai de sostenibilitat urbana. Seguint la Ruta dels Edificis Sostenibles proposada per Visit Barcelona podreu descobrir les edificacions més compromeses amb el medi ambient i els secrets del districte tecnològic 22@, un dels projectes més ambiciosos de tota Europa.

Una de les primeres parades de l’itinerari és l’edifici sostenible Media TIC, ja que és un dels més representatius i característics. Obra de l’arquitecte Enrique Ruiz Geli compta amb quatre façanes recobertes de coixins que el fan destacar per sobre dels altres. Durant la seva construcció es va optar per un material anomenat EFTE que actua com a filtre solar i genera un estalvi energètic pel que fa al consum d’aire condicionat. A més, la seva estructura absorbeix la llum solar durant el dia i la desprèn a la nit i, gràcies al seu disseny, extreu elements luminiscents que recorden la complexió d’una medusa.

Seguidament, podeu visitar el Museu del Disseny de Barcelona - Disseny Hub Barcelona, situat a la Plaça de les Glòries Catalanes. L’espai promou el disseny i les indústries creatives i conserva més de 70.000 objectes de col·leccions de diversos museus de la ciutat integrats a l’espai. L'edifici té un alt grau de qualitat ambiental i de sostenibilitat, ja que, gràcies a un sistema de suficiència energètica resulta tenir una reducció del consum d’energia del 70% que el situen entre els edificis més eficients de Barcelona.

Platinum@BCN té tres edificis d’oficines que segueixen un alt estàndard de sostenibilitat i eficiència. Pel fet d’estar construït amb materials reciclats, de presentar un estalvi energètic del 44% i una alta reducció de l’ús d’aigua gràcies a les seves instal·lacions sanitàries de baix consum, l’edifici entra al podi d’una de les edificacions més compromeses amb el medi ambient.

Els altres espais del recorregut són: Ca l’Alier, el Centre Tecnològic Leitat, l’Eix Comercial de Glòries, el Banc de Sang i Teixits, el Centre Internacional de Negocis de Catalunya i l’Edifici del Grupo RBA Editores, tots ells construïts seguint els criteris d'eficiència i responsables amb l’entorn. Aprofiteu per seguir aquesta ruta que combina turisme i sostenibilitat i descobrir el pla d’innovació urbanístic més punter de la ciutat.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 17 Agost 2022
  • Comparteix