Tornar

Una escena de l'obra Érem tres germanes

Un Txèkhov vist per Sanchis Sinisterra

Raimon Molins dirigeix una adaptació del clàssic Les tres germanes, amb Anna Roy, Júlia Genís i Ona Borràs com a intèrprets.

Amb Érem tres germanes, el dramaturg valencià José Sanchis Sinisterra va a l'essència d'un dels textos teatrals més coneguts de tots els temps, el clàssic d'Anton Txèkhov Les tres germanes. L'autor d'El lector por horas reescriu l'obra i redueix els personatges que apareixen a l'escenari a tres, les germanes Olga, Masha i Irina, ansioses per tornar a la ciutat de Moscou de la seva joventut. Els altres personatges, com el germà, la seva xicota o els militars, hi apareixen a través d'un joc de contínues esquerdes i salts entre el present, el record i la imaginació. Dirigida per Raimon Molins i interpretada per les actrius Anna Roy, Júlia Genís i Ona Borràs, Érem tres germanes es representarà a la Sala Àtrium entre el 20 d'abril i el 29 de maig. Es dona el cas que Borràs i Roy ja van fer aquesta peça com a treball final d'interpretació en la seva formació com a actrius a l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD), i Molins ja l'havia dirigida fa alguns anys a la mateixa sala.

No cal haver vist ni conèixer Les tres germanes de Txèkhov per anar a veure i entendre la versió que en el seu moment en va reescriure Sanchis Sinisterra, una obra que situa les tres protagonistes atrapades en l'espai i el temps i revivint el passat de manera quasi obsessiva, generant-se una atmosfera inquietant. És, en paraules del programa de mà, "un exercici de funambulista dramatúrgic que connecta l’època de l’autor rus amb el nostre món d’avui", i que mostra "el batec íntim de les protagonistes".

Per a més informació i entrades, cliqueu a l'enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 19 Abril 2022
  • Comparteix