Tornar

Fragment d’obra de Teresa Estape.

Esdevenir ningú amb Teresa Estapé

La galeria Chiquita Room acull l’obra de l’artista barcelonina fins al 4 de novembre a l’exposició Children and Fools amb motiu del Barcelona Gallery Weekend.

Es podria deixar de fer i produir en la societat contemporània occidental? La barcelonina Teresa Estapé aborda aquestes qüestions a l’exposició Children and Fools, un títol que fa al·lusió al proverbi anglès que suggereix que és en la infantesa i en l’alienació on es pot viure de manera lliure sense l’exigència de la productivitat. La mostra es presenta dins del Barcelona Gallery Weekend, a la galeria Chiquita Room, i podeu visitar-la fins al 4 de novembre. 

Estapé fa servir un material fràgil com és el talc (el més tou segons l’escala de Mohs) per crear un conjunt de joies que posa l’accent en la càrrega simbòlica de la joieria primitiva. Tant l’acte d’investidura i la portabilitat d’aquestes joies, així com la limitació de la possibilitat d’acció i mobilitat en la persona que les porta, obliguen a mantenir-se en un estat d’indefinició preliminar i subratlla la idea de deixar de fer. 

D’altra banda, les obres bidimensionals de l’exposició aprofiten la força directa dels materials dels quals estan fetes per provocar una tensió entre el deure i el voler i, d’aquesta manera, possibiliten recuperar la capacitat de deixar de crear identitat i de “ser ningú”. 

La producció artística d’Estapé és diversa, ja que combina la joieria, l’escultura la instal·lació, el vídeo, la fotografia i les arts gràfiques, i la seva obra es destaca per qüestionar el sentit del valor basat en la lògica de mercat dins la societat contemporània occidental. Children and Fools és la segona exposició individual de Teresa Estapé a la galeria Chiquita Room i, actualment, té obra exposada al MACBA amb la instal·lació Valor refugi (II), dins de la mostra Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica

Si voleu conèixer l’obra de Teresa Estapé a la galeria del barri de Sant Antoni, que enguany celebra cinc anys, podeu fer-ho de dimarts a divendres, de 12 h a 20 h i els dissabtes, de 10 h a 14 h. L’entrada a l’exposició és gratuïta i podeu visitar-la des del 14 de setembre fins al 4 de novembre. Per obtenir més informació, podeu consultar la pàgina web de la galeria Chiquita Room

Data de publicació: Dilluns, 18 Setembre 2023
  • Comparteix